Dokumenti

Kako bismo korisnicima sredstava iz ESI fondova olakšali praćenje i izvršavanje njihovih obveza, HAMAG-BICRO je pripremio Korisnički priručnik o provedbi EU projekata koji sadrži savjete i primjere radi lakše i uspješnije provedbe ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Priručnik možete preuzeti ovdje.

Za detaljnije upute o pojedinim pitanjima korisnike se upućuje na Sustav često postavljenih pitanja u Provedbi ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz OP „Konkurentnost i kohezija“ koji možete naći ovdje.

Uz priručnik su sastavljeni i dodaci koji se sastoje od obrazaca, odnosno predložaka koji korisnicima mogu poslužiti za provedbu postupaka nabave, no njihova primjena nije obvezna.

Također, Upravljačko tijelo (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU) na internetskoj stranici https://strukturnifondovi.hr/dokumenti/?doc%20id=578&fondovi=esi%20fondovi
javno objavljuje i ostalu dokumentaciju vezanu uz provedbu projekata uključujući primjere nepravilnosti, provedbu horizontalnih načela, te upute vezane uz informiranje, komunikaciju i vidljivost projekata.

U nastavku možete preuzeti sljedeće predloške:

HB_Korisnicki-prirucnik_wyg_09_2019-min