Podrška razvoju poslovanja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pruža podršku malim i srednjim poduzetnicima (MSP) u raznim aspektima poslovanja:

  • profesionalne savjetodavne i stručne usluge

  • aktivno podržavanje MSP-a u inoviranju i internacionalizaciji (traženju međunarodnih partnera) uključujući informativne radionice, sastanke, virtualne platforme, pomoć u pripremi projekta… 

  • poslovna pomoć i savjetodavne usluge biotehnološkim tvrtkama, najam laboratorija, ureda i soba za sastanke, prijenos znanja i tehnologije, poslovno i stručno obrazovanje

  • mentorstvo za studentske projekte i razvoj poslovnih ideja

hb-0115

Mreža poduzetničkih potpornih institucija (MPPI) osigurava jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-eva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama te omogućio ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama.

Europska poduzetnička mreža (EEN) glavni je instrument Europske strategije za povećanje gospodarskog rasta i zaposlenosti. Sastoji se od blizu 600 organizacija iz preko 50 zemalja, koje se bave podrškom poduzetništvu. EEN putem svojih preko 3.000 stručnjaka pomaže malim i srednjim poduzećima u ostvarivanju maksimuma od poslovnih prilika na jedinstvenom Europskom tržištu.

BIOCentar spaja znanstvene grupe i industriju s ciljem komercijalizacije tehnologije. Moguće je na jednom mjestu iznajmiti laboratorij, vrhunsku potrebnu opremu i ostale potrebne prostorije. Također je moguće dobiti potrebne savjete za razvoj tvrtke iz područja bio-znanosti.

Obzor 2020. (Horizon 2020) je program koji rješava društvene izazove te premošćuje jaz između istraživanja i tržišta. Doprinijet će ostvarivanju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnologijski razvoj i inovacije, Europa 2020. i Unija inovacija (Innovation Union) te izgradnji Europskog istraživačkog prostora (European Research Area).

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) je virtualna platforma putem koje studenti, uz pomoć mentora, razvijaju svoje poslovne ideje. U otvorenom dijelu stranice moguća je razmjena informacije i savjeta te poslovno povezivanje. U zatvorenom dijelu stranice svaki pojedini student može s povjerenjem provjeravati i razvijati svoju poduzetničku ideju u suradnji s izabranim mentorom ili mentorima.

Izdvojene vijesti