GOSPIĆ, 5. srpnja 2022. - U Kulturno Informativnom Centru Gospić po prvi put je održan Sajam poduzetništva Ličko-senjske županija, u organizaciji Ličko-senjske županije, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Europske poduzetničke mreže (EEN) i Razvojnog centra Ličko – senjske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. 

Ispred Ličko-senjske županije, domaćina i organizatora sajma, prisutnima se obratio župan Ličko – senjske županije Ernest Petry, istaknuvši odličnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske i zahvalivši se resornom Ministarstvu regionalnoga razvoja i europskih fondova, putem kojeg je aplicirano više od 80 projekata na području Ličko-senjske županije.

Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije

„Ti projekti dolaze iz svih jedinica lokalne samouprave jer nam nije cilj centralizirati, nego disperzirati razvojne procese ovoga područja. Na razvoj poduzetništva utječe aglomeracija, izgradnja luka, cestovne infrastrukture, vodovodne mreže i svega onoga što potiče ukupni razvoj ove županije. Samo su investicije u luke Senj, Novalja, Žigljen, Karlobag i Stinica vrijedne preko milijardu kuna. Presudna nam je aglomeracija na području Plitvičkih jezera, sanacija vodovodnih mreža kako bi se smanjili gubici vode. Naravno da sve investicije i projekti znatno utječu na razvoj poduzetništva.“, izjavio je župan Petry.

Ivan Bota, ravnatelj Uprave u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije proglasio je sajam otvorenim. Čestitao je na organizaciji Sajma, naglasivši kako su cilj i zadaća resornog Ministarstva osiguravanje ravnomjernog razvoja Republike Hrvatske odnosno osiguravanje preduvjeta za razvoj i život u svim dijelovima naše domovine.

Sajam je okupio poduzetnike s područja Ličko-senjske županije koji su imali priliku informirati se o širokoj lepezi usluga i mogućnostima institucionalne i financijske podrške od strane predstavnika Ličko-senjske županije, Grada Gospića, HAMAG-BICRO-a, Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, HGK Županijske komore Otočac, Obrtničke komore Ličko-senjske županije, Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije, Poduzetničkog centra Ragan d.o.o. Novalja, Razvojnog centra Ličko-senjske županije. Kroz konkretne primjere dobre prakse, poduzetnici su upoznati s prednostima aktivnog poduzetništva, zelenog radnog mjesta, vaučerima za obrazovanje.

U okviru Sajma održani su okrugli stolovi na teme „Institucionalna potpora poduzetništvu“ i „Financijska podrška malom gospodarstvu“, a potom je uslijedilo umrežavanje i promocija sudionika.

Datum objave: 07.07.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content