BOND (Business Organisations Network Development)

BOND_logo_boja1_smanjeni

Opis projekta

Pilot-projekt BOND - Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) pokrenut je 1. srpnja 2017. godine s ciljem povezivanja poduzetničkih potpornih institucija u Hrvatskoj, poboljšanja kvalitete postojećih usluga i razvoja novih usluga te ujednačavanja dostupnosti i kvalitete usluga poduzetnicima u svim županijama, u skladu sa smjernicama Strategije razvoja poduzetništva Republike Hrvatske 2013. – 2020.

Cilj projekta

Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga za poduzetnike diljem Hrvatske putem umreženih PPI-a, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja. Kroz projekt BOND nastoje se smanjiti razlike u regijama i svim poduzetnicima u Hrvatskoj pod jednakim uvjetima olakšati pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja.

U okviru projekta razvijena je Mreža poduzetničkih potpornih institucija koja trenutno okuplja 58 PPI-a iz cijele Hrvatske. Tijekom projekta provelo se brendiranje mreže te je, zbog međunarodne prepoznatljivosti projekta, odabran naziv Mreža BOND.

Temeljem analize usluga koje PPI-i nude poduzetnicima i analize potreba poduzetnika za podrškom od strane PPI-a, HAMAG-BICRO je testirao pet pilot-usluga koje će mreža BOND nuditi poduzetnicima, a koje će njihovo poslovanje učiniti učinkovitijim.

Uspostavljene pilot-usluge su:

  1. standardizacija usluge savjetovanja poduzetnika početnika
  2. decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem PPI-a
  3. mreža mentora za poduzetnike
  4. podrška PPI-ima u savjetovanju u području društvenog poduzetništva
  5. dijagnostički alat za procjenu inovativnosti poduzetnika

Povrh navedenih pilot-usluga, za sve PPI-e učlanjene u mrežu BOND, provedene su besplatne specijalističke edukacije koje obuhvaćaju znanja potrebna svakom poduzetniku – od organizacije rada nabave, proizvodnje, digitalnog marketinga, istraživanja tržišta i analize potrošača pa sve do naprednog financijskog izvještavanja, upravljanja rastućom tvrtkom, strateškog poslovnog planiranja i unaprjeđenja poslovnih procesa. U prvoj fazi projekta, organizirano je 20 specijalističkih edukacija na kojima je u tri mjeseca sudjelovalo 626 polaznika.

U okviru projekta BOND oformljena je i službena internetska stranica projekta https://bond-hrvatska.hr/ koja sadrži i edukacijsko-komunikacijsku platformu. Platforma je mjesto za komunikaciju i razmjenu iskustava članica Mreže te ima aktivnu ulogu u kontinuiranoj edukaciji zaposlenika PPI-a. Na platformi su dostupni edukacijski sadržaji, prezentacije, video snimke, virtualne edukacije i slično.

 

Trajanje projekta: 28 mjeseci (01.07.2017. – 30.09.2019.)
Vrijednost projekta: 7.012.151,61 kuna

bond-logos

Izdvojene vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!

Projekt MPPI

Kontaktirajte nas

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • mreza [at] hamagbicro.hr