Podrška razvoju poslovanja

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pruža podršku malim i srednjim poduzetnicima (MSP) u raznim aspektima poslovanja:

  • profesionalne savjetodavne i stručne usluge

  • aktivno podržavanje MSP-a u inoviranju i internacionalizaciji (traženju međunarodnih partnera) uključujući informativne radionice, sastanke, virtualne platforme, pomoć u pripremi projekta… 

  • poslovna pomoć i savjetodavne usluge biotehnološkim tvrtkama, najam laboratorija, ureda i soba za sastanke, prijenos znanja i tehnologije, poslovno i stručno obrazovanje

  • mentorstvo za studentske projekte i razvoj poslovnih ideja

hb-0115

Mreža poduzetničkih potpornih institucija (MPPI) osigurava jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-eva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama te omogućio ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama.

Europska poduzetnička mreža (EEN) glavni je instrument Europske strategije za povećanje gospodarskog rasta i zaposlenosti. Sastoji se od blizu 600 organizacija iz preko 50 zemalja, koje se bave podrškom poduzetništvu. EEN putem svojih preko 3.000 stručnjaka pomaže malim i srednjim poduzećima u ostvarivanju maksimuma od poslovnih prilika na jedinstvenom Europskom tržištu.

BIOCentar spaja znanstvene grupe i industriju s ciljem komercijalizacije tehnologije. Moguće je na jednom mjestu iznajmiti laboratorij, vrhunsku potrebnu opremu i ostale potrebne prostorije. Također je moguće dobiti potrebne savjete za razvoj tvrtke iz područja bio-znanosti.

Obzor 2020. (Horizon 2020) je program koji rješava društvene izazove te premošćuje jaz između istraživanja i tržišta. Doprinijet će ostvarivanju ciljeva ključnih strateških dokumenata Europske unije vezanih za istraživanje, tehnologijski razvoj i inovacije, Europa 2020. i Unija inovacija (Innovation Union) te izgradnji Europskog istraživačkog prostora (European Research Area).

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) je virtualna platforma putem koje studenti, uz pomoć mentora, razvijaju svoje poslovne ideje. U otvorenom dijelu stranice moguća je razmjena informacije i savjeta te poslovno povezivanje. U zatvorenom dijelu stranice svaki pojedini student može s povjerenjem provjeravati i razvijati svoju poduzetničku ideju u suradnji s izabranim mentorom ili mentorima.

Izdvojene vijesti

Lloyds design Najbolji osjećaj u poduzetništvu je kada ostvariš svoje planove, snove, ciljeve, kada se poslovna aktivnost koju si zamislio stvarno realizira. Naše uspješne priče Hipersfere d.o.o. Osim sredstava, neophodnih za nastavak razvoja, dodatno financiranje je ključno za opstojnost tima do potpisivanja ugovora o daljnjem financiranju s potencijalnim investitorima koji pokazuju značajan interes za projekt Hipersfera. Naše uspješne priče