Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), zajedno s Enterprise Europe Network (EEN) i Švicarsko-hrvatskim programom suradnje, organizirala je odlazak hrvatskih tvrtki na gospodarske susrete u sklopu konferencije Health Tech Hub Styria (HTH) Pitch & Partner 2023. u Grazu 30. ožujka 2023. godine.

Organiziranjem sudjelovanja hrvatskih tvrtki na ovakvim međunarodnim gospodarskim susretima, HAMAG-BICRO pruža izravnu podršku hrvatskim tvrtkama pri pronalasku međunarodnih projektnih partnera, kao i u razvojnom procesu od projektne ideje do međunarodnih istraživačko-razvojnih projekata.

U sklopu susreta, 5 hrvatskih tvrtki imalo je priliku sudjelovati na konferenciji i čuti više informacija o mogućnostima suradnje s potencijalnim partnerima iz brojnih zemalja, o izazovima s kojima se susreću znanstvenici koji ulaze u poduzetničke vode te globalnim prilikama za financiranje inovativnih projektnih ideja, posebice Europskom inovacijskom vijeću (EIC).

Hrvatske tvrtke koje su sudjelovale na susretu su C-pharm d.o.o., Samson informatika d.o.o., eDNAture d.o.o., Nada projekt d.o.o. iGenos d.o.o., a tijekom susreta realizirano je više 20-ak sastanaka s potencijalnim partnerima za suradnju. Na ovom jednodnevnom događanju sudjelovalo je više 200 sudionika iz 35 zemalja te održano oko 150 službenih sastanaka.

Na ovom je događanju sudjelovalo četiri predstavnika tvrtke C-pharm d.o.o., a gđa Bajto je izjavila sljedeće: „Jako smo zadovoljni organizacijom i mogućnosti da prisustvujemo ovom gospodarskom susretu. S obzirom da smo HTH Styria htjeli maksimalno iskoristiti kao priliku za pronalazak partnera za nove projekte i inovaciju proizvoda, zadovoljni smo rezultatom sastanaka koje smo održali.“

Julija Jurić iz tvrtke Genos d.o.o. imala je priliku predstaviti najpoznatiji proizvod svoje tvrtke GlycanAge poduzetnicima na događanju te je povodom toga istaknula: „Sudjelovanje na HTH Styria eventu u Grazu bilo je zaista uspješno za Genos d.o.o. Održala sam ukupno 7 on-site sastanaka s tvrtkama iz područja kliničkih ispitivanja, IT i automatizacije te startupovima. Sastanke sam dogovorila tjedan dana ranije preko web platforme koja mi je znatno olakšala pronalaženje potencijalnih poslovnih partnera. Sve pohvale HAMAG-BICRO-u za organizaciju puta u Graz za sudionike HTH Styria eventa iz Hrvatske. Informacije koje sam dobila na Styria eventu o Eurostars programu i EEN (Enterprise Europe Network) obiluju zanimljivim poslovnim prilikama i mogućnostima financiranja kroz razne programe koji će pomoći u daljnjem poslovnom razvoju biotehnološke tvrtke Genos.“

„Poticajno i korisno uz odličnu organizaciju HAMAG-BICRO-a. Zahvaljujemo na pruženoj prilici.“, izjavila je Alka Beuc Polenus iz tvrtke SAMSON Informatika.

„Zahvaljujem na mogućnosti sudjelovanja na HTH Styria. Moram reći da mi je bilo iznimno korisno, posebice pri upoznavanju novih ljudi i stvaranju kontakata, ali i upoznavanju s potencijalnim projektima na koje se svakako u budućnosti planiramo javiti.  Uspostavili smo kontakt s domaćim poduzećima, ali i odradili online sastanak s potencijalnim partnerom iz Rumunjske. Sve u svemu, HTH Styria je bilo jako pozitivno iskustvo koje nam je dalo uvid u mnogobrojne mogućnosti, kako u Hrvatskoj tako i izvan nje.“, istaknuo je Matej Vucić iz tvrtke eDNature d.o.o.

Iz HAMAG-BICRO-a na događanju su sudjelovali Iva Špoljar Šarić i Vladimir Matan iz Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju te savjetnici Enterprise Europe Network (EEN). HAMAG-BICRO će i ubuduće organizirati sudjelovanje hrvatskih tvrtki na gospodarskim susretima na kojima poduzetnici imaju mogućnost ostvariti značajne kontakte i pronaći partnere za daljnju suradnju i kreiranje inovativnih proizvoda i usluga.

Datum objave: 03.04.2023.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content