Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Uprava

8iu57311

Vjeran Vrbanec preuzeo je dužnost predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a u svibnju 2016. godine. Diplomirani pravnik u Agenciju dolazi s mjesta pročelnika Upravnog odjela u Međimurskoj županiji, gdje je svojevremeno vodio pravnu službu.

Obnašao je dužnost predsjednika Upravnog vijeća Centra dr. Rudolf Steiner te člana Upravnog vijeća Muzeja Međimurje Čakovec i Upravnog vijeća Ljekarne Čakovec. U travnju 2004. godine položio je Pravosudni ispit  pred Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske. Vrbanec je akademsko obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radio u realnom sektoru.

Marijana-Oreb_689x768

Na mjesto članice Uprave, Marijana Oreb stigla je u svibnju 2016. godine s mjesta ravnateljice Sektora za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a, gdje je tu dužnost obnašala od 2010. godine.

Zavidno iskustvo u upravljanju financijskim portfeljem stekla je kao asistentica člana Uprave i u prodaji Hypo-Leasing Kroatien d.o.o., gdje je provela osam godina. Iskustvo u realnom sektoru stekla je neposredno nakon završenog Fakulteta za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku. Oreb svoj poslovni interes danas fokusira na financijsko upravljanje i kontrolu EU fondova.

Od listopada 2019. Oreb je postala članicom Upravnog odbora vodećeg Europskog udruženja garancijskih institucija (AECM)

Turalija

Mario Turalija imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave u veljači 2019. godine, nakon što je dvije godine obnašao dužnost člana Uprave. Turalija je prije dolaska u HAMAG-BICRO obnašao dužnost zamjenika ministra u Ministarstvu poduzetništva i obrta. Rođen je 1977. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Posjeduje značajno iskustvo rada u realnom sektoru, osobito u bankarskom sustavu.

Rukovoditeljske vještine usavršio je na vodećim pozicijama u vinkovačkoj tvrtci EURCO d.d. i Pivovari Daruvar te Splitskoj banci. Od 2010. do 2016. godine bio je član Uprave – generalni direktor u Hotelu Vukovar d.o.o. Svojim bogatim iskustvom u radu s manjim tvrtkama i većim korporacijama, pregovaranju i savjetovanju oko rizičnih proizvoda bankarskog sektora, Mario Turalija će značajno doprinijeti uspješnom vođenju agencije HAMAG-BICRO.

POPIS ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA HRVATSKE AGENCIJE ZA MALO GOSPODARSTVO, INOVACIJE I INVESTICIJE (HAMAG-BICRO)

- dr. sc. Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, predsjednik Upravnog odbora
- dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, zamjenik predsjednika Upravnog odbora
- Mario Antonić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja
- mr. sc. Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
- Dražen Opalić, pomoćnik ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
- Ivana Krznar, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
- mr. sc. Krešimir Dragić, Ministarstvo financija
- mr. sc. Ivana Živković, pomoćnica ministra vanjskih i europskih poslova
- Ankica Jakšić, Ministarstvo turizma i sporta
- mr. sc. Irena Jahutka, Ministarstvo poljoprivrede
- Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komora
- Ivan Barbarić, Hrvatska gospodarska komora
- Jasminka Martinović, Hrvatska udruga poslodavaca