Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije

Uprava

8iu57311

Vjeran Vrbanec preuzeo je dužnost predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a u svibnju 2016. godine. Diplomirani pravnik u Agenciju dolazi s mjesta pročelnika Upravnog odjela u Međimurskoj županiji, gdje je svojevremeno vodio pravnu službu.

Obnašao je dužnost predsjednika Upravnog vijeća Centra dr. Rudolf Steiner te člana Upravnog vijeća Muzeja Međimurje Čakovec i Upravnog vijeća Ljekarne Čakovec. U travnju 2004. godine položio je Pravosudni ispit  pred Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske. Vrbanec je akademsko obrazovanje stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, nakon čega je nekoliko godina radio u realnom sektoru.

AJB

Ante-Janko Bobetko imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave u srpnju 2021. godine, nakon što je dvije godine obnašao dužnost člana Uprave. Diplomirao je poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Zagrebu. Dosadašnjim radom i iskustvom stekao je specifična znanja i vještine u području kreiranja razvojnih programa namijenjenih razvoju poduzetništva, koji uključuju: izradu strategija, zakona, programa potpore, kreditiranja i korištenja svih oblika potpora iz nacionalnih i EU sredstava.

Od 2016. do 2019. godine Bobetko je obnašao dužnost pomoćnika direktora Zagrebačkog inovacijskog centra gdje je sudjelovao u pripremi i provedbi projekata, kreiranju poduzetničkih programa i izgradnji poduzetničke infrastrukture namijenjene razvoju inovacijskog eko sustava.

zelimir-kramaric

Želimir Kramarić, član Uprave od veljače 2022. godine, došao iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH gdje je bio na čelu Sektora za europske poslove i međunarodnu suradnju. Ima dugogodišnje iskustvo rada na različitim rukovodećim poslovima u javnom i privatnom sektoru. Nakon završenog studija ekonomije, a potom i međunarodnog poslijediplomskog MBA studija poslovnog upravljanja na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prva radna iskustva stječe u poslovnom sektoru.

Ispočetka radi na poslovima provedbe velikih građevinskih investicijskih radova u inozemstvu, a potom u financijama i poslovno-računovodstvenoj reviziji i savjetovanju u gospodarstvu. Nakon toga odlazi raditi u javni sektor na mjestu ravnatelja Državnog protokola RH i veleposlanika u Uredu predsjednika RH i završava Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Potom prelazi ponovno u poslovni sektor kao predsjednik uprave Hotela Inter-Continetal (Westin) Zagreb i nakon čega postaje pomoćnikom ministra turizma RH. Iz Ministarstva turizma prelazi u Hrvatsku gospodarsku komoru i  radi kao potpredsjednik za međunarodnu suradnju i EU, a nakon toga radi kao pomoćnik ravnatelja Razvojne agencije Zagreb za EU fondove. Radio je i kao poslovni savjetnik u području EU fondova i programa za različite korisnike. Otpočetka je bio dio tima za pristupanje RH u punopravno članstvo EU i bavio se EU politikama, programima i projektima. 

POPIS ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA HRVATSKE AGENCIJE ZA MALO GOSPODARSTVO, INOVACIJE I INVESTICIJE (HAMAG-BICRO)

- Damir Habijan, ministar gospodarstva i održivog razvoja, predsjednik Upravnog odbora
- dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja, zamjenik predsjednika Upravnog odbora
- Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije
- Hrvoje Bujanović, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja
- Dražen Opalić, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike
- dr.sc. Hrvoje Meštrić, Ministarstvo znanosti i obrazovanja
- Irena Alajbeg, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
- Igor Radić, Ministarstvo turizma i sporta
- Dalibor Kratohvil, predsjednik Hrvatske obrtničke komora
- dr. sc. Tomislav Radoš, Hrvatska gospodarska komora