taftie-hamag-logo

Taftie Europska mreža vodećih nacionalnih inovacijskih agencija

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u 2023. godini predsjeda Europskom mrežom vodećih nacionalnih inovacijskih agencija (Taftie).

Krovna tema predsjedanja Taftie mrežom u 2023. godini je Reconsidering the Role of Innovation Agencies and Mutual Learning.

HAMAG-BICRO će tijekom predsjedanja inicirati teme važne za europski inovacijski ekosustav - transfer tehnologije i suradnja poslovnog i akademskog sektora, zaštita intelektualnog vlasništva, izazovi startup/scaleup zajednice te teme povezane s HORIZON-EUROPE i Europskim inovacijskim vijećem. Također, HAMAG-BICRO će u suradnji s Europskom komisijom organizirati policy forum na temu Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sastanci organizacije te stručni paneli održat će se u Zagrebu, Dubrovniku, Šibeniku, Opatiji te Bruxellesu.

HAMAG-BICRO je od 2013. godine punopravna članica mreže Taftie koja broji 34 nacionalne inovacijske agencije te ima važnu ulogu u razmjeni znanja i najboljih praksi u zemljama Europe i na međunarodnoj razini.

Mrežom Taftie je u 2022. godini predsjedala inovacijska agencija Innovate UK. Nakon HAMAG-BICRO-a ulogu predsjedatelja će u 2024. godini preuzeti Innosuisse - Swiss Innovation Agency

Više informacija o Taftie mreži možete pronaći ovdje.

Izdvojene vijesti