Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) posjetila je TROIKA Europske mreže vodećih nacionalnih inovacijskih agencija (TAFTIE), povodom nadolazećeg predsjedanja HAMAG-BICRO-a TAFTIE mrežom tijekom 2023. godine.

Praksa TAFTIE mreže je organiziranje TROIKA susreta i razmjena iskustava predstavnika triju predsjedavajućih institucija u razdoblju od 3 godine, kao dio pripreme za preuzimanje funkcije predsjedanja.  Mrežom TAFTIE tijekom 2022. predsjeda inovacijska agencija Innovate UK, HAMAG-BICRO će predsjedati tijekom nadolazeće 2023. godine, a 2024. godine ulogu predsjedatelja će preuzeti Innosuisse - Swiss Innovation Agency

TAFTIE TROIKA-u u posjetu HAMAG-BICRO-u predvodila je Joanne Goede, TAFTIE Assistant Secretary, koja se, zajedno s predstavnicima agencija Innovate UK i Innosuisse - Swiss Innovation Agency, susrela sa zamjenikom predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Antom Jankom Bobetkom, ravnateljem Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju Matom Kovačem, voditeljicom Službe za koordinaciju Marijom Galeković, voditeljem Službe za praćenje provedbe projekata - IRI Nenom Rakićem te Ivonom Jerković iz Službe za podršku inovacijskom sustavu – Tehničko tajništvo za inovacijski sustav.

Predstavnicima TAFTIE TROIK-e prezentirane su planirane teme predsjedanja i događanja u organizaciji HAMAG-BICRO-a za nadolazeću godinu, temeljem čega je utvrđena spremnost HAMAG-BICRO-a za predsjedanje TAFTIE-jem. Uloga predsjedatelja koja će od sljedeće godine biti dodijeljena HAMAG-BICRO-u, predstavlja daljnje jačanje međunarodnog ugleda i položaja HAMAG-BICRO-a unutar europske inovacijske zajednice.

HAMAG-BICRO je od 2013. punopravna članica međunarodne mreže inovacijskih agencija pod nazivom TAFTIE koja broji više od 30 inovacijskih agencija. TAFTIE je europsko udruženje agencija koje ima važnu ulogu u razmjeni znanja i najboljih praksi u zemljama Europe i na međunarodnoj razini. U okviru aktivnosti TAFTIE mreže HAMAG-BICRO aktivno sudjeluje u radnoj skupini Structural Network on Benchmarking s ciljem razmjene iskustava i uspoređivanja s ostalim europskim inovacijskim agencijama, članicama TAFTIE-a, vezano uz rezultate programa poticanja istraživanja i razvoja na europskoj razini.

Više informacija o TAFTIE mreži možete pronaći ovdje.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content