Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) posjetila je TROIKA Europske mreže vodećih nacionalnih inovacijskih agencija (TAFTIE), povodom nadolazećeg predsjedanja HAMAG-BICRO-a TAFTIE mrežom tijekom 2023. godine.

Praksa TAFTIE mreže je organiziranje TROIKA susreta i razmjena iskustava predstavnika triju predsjedavajućih institucija u razdoblju od 3 godine, kao dio pripreme za preuzimanje funkcije predsjedanja.  Mrežom TAFTIE tijekom 2022. predsjeda inovacijska agencija Innovate UK, HAMAG-BICRO će predsjedati tijekom nadolazeće 2023. godine, a 2024. godine ulogu predsjedatelja će preuzeti Innosuisse - Swiss Innovation Agency

TAFTIE TROIKA-u u posjetu HAMAG-BICRO-u predvodila je Joanne Goede, TAFTIE Assistant Secretary, koja se, zajedno s predstavnicima agencija Innovate UK i Innosuisse - Swiss Innovation Agency, susrela sa zamjenikom predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Antom Jankom Bobetkom, ravnateljem Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju Matom Kovačem, voditeljicom Službe za koordinaciju Marijom Galeković, voditeljem Službe za praćenje provedbe projekata - IRI Nenom Rakićem te Ivonom Jerković iz Službe za podršku inovacijskom sustavu – Tehničko tajništvo za inovacijski sustav.

Predstavnicima TAFTIE TROIK-e prezentirane su planirane teme predsjedanja i događanja u organizaciji HAMAG-BICRO-a za nadolazeću godinu, temeljem čega je utvrđena spremnost HAMAG-BICRO-a za predsjedanje TAFTIE-jem. Uloga predsjedatelja koja će od sljedeće godine biti dodijeljena HAMAG-BICRO-u, predstavlja daljnje jačanje međunarodnog ugleda i položaja HAMAG-BICRO-a unutar europske inovacijske zajednice.

HAMAG-BICRO je od 2013. punopravna članica međunarodne mreže inovacijskih agencija pod nazivom TAFTIE koja broji više od 30 inovacijskih agencija. TAFTIE je europsko udruženje agencija koje ima važnu ulogu u razmjeni znanja i najboljih praksi u zemljama Europe i na međunarodnoj razini. U okviru aktivnosti TAFTIE mreže HAMAG-BICRO aktivno sudjeluje u radnoj skupini Structural Network on Benchmarking s ciljem razmjene iskustava i uspoređivanja s ostalim europskim inovacijskim agencijama, članicama TAFTIE-a, vezano uz rezultate programa poticanja istraživanja i razvoja na europskoj razini.

Više informacija o TAFTIE mreži možete pronaći ovdje.

Datum objave: 01.09.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content