Izvor: HAMAG-BICRO

Luksemburg, 25. i 26. travnja 2019. – Hrvatska Agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na generalnom sastanku europskih inovacijskih agencija te sastancima pojedinih radnih skupina u okviru TAFTIE udruženja inovacijskih agencija. Tijekom dvodnevnog događaja, 25 inovacijskih agencija iz Europe, razmjenjivale su iskustva rada s korisnicima te donijele zajedničke zaključke i preporuke za daljnji rad sa ciljem što kvalitetnijeg podupiranja inovacijskih projekata te poboljšanje suradnje s raznim dionicima uključujući Europsku komisiju, Europsku investicijsku banku (EIB) i dr.

Dana 25. travnja tijekom radnog posjeta Europskoj investicijskoj banci, partneri iz Europe su raspravljali o sinergiji između inovacijskih agencija, klastera, Europske investicijske banke i Europske komisije.  Europska investicijska banka pozvala je HAMAG-BICRO da zajedno održe prezentaciju iskustva podupiranja inovativnih projekata i tvrtki te je kao jedan od primjera uspješne sinergije prezentiran primjer tvrtke Rimac automobili kojoj je prošle godine EIB odobrila kredit u iznosu 30 milijuna eura te pružila savjetodavne  usluge.  Neno Rakić, voditelj odjela u Sektoru za istraživanje, razvoj i inovacije, je ispred predstavnika EIB-a te europskih inovacijskih agencija prezentirao iskustvo HAMAG-BICRO-a u podupiranju tvrtke Rimac automobili kroz 59.156.086,91 kuna bespovratnih sredstava za projekte financiranih u okviru programa POC5, POC6, IRCRO, KIP, IRI i e-Impuls programa u periodu od 2013. do danas. Sudionici prezentacije su bili pozitivno iznenađeni razinom inovativnosti i tehnologije ove hrvatske tvrtke te pozitivnim primjerom kako inovacijske agencije mogu doprinositi stvaranju internacionalno uspješnih i na inovacijama zasnovanih tvrtki koje su potom prepoznate od strane investitora te EIB-a. Zaključeno je kako se suradnja inovacijskih agencija i Europske investicijske banke treba intenzivirati.

Dana 26.4. na sastanku svih članica TAFTIE mreže, HAMAG-BICRO je prezentirao napredak radne skupine za izradu izvješća „Data Collection and Benchmark Report 2020 (input and output indicators)“ u kojoj će se do kraja 2020. godine napraviti usporedna analiza indikatora rezultata i učinaka vezanih uz programe poticanja istraživanja i razvoja koje provodi 15-ak inovacijskih agencija iz Europe koje sudjeluju u izradi ovog izvješća.

Datum objave: 03.05.2019.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content