Na sastanku čelnika svih članica Europske mreže vodećih nacionalnih inovacijskih agencija (Taftie) u Bruxellesu, Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i službeno je uručeno predsjedanje Taftie mrežom u 2023. godini.

Na sastanku su HAMAG-BICRO predstavljali Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave, Neno Rakić, voditelj Službe za praćenje provedbe projekata – IRI, Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju te Dunja Margeta, viši analitičar iz istoimenog Sektora.

Zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Ante Janko Bobetko tom je prigodom istaknuo kako uloga predsjedatelja predstavlja iznimnu čast i odgovornost, doprinosi daljnjem jačanju međunarodnog ugleda i položaja HAMAG-BICRO-a unutar europske inovacijske zajednice te omogućuje da se u suradnji sa širokim krugom dionika rasprave ključne teme, iznesu primjeri dobre prakse te donesu zaključci s ciljem poboljšanja europskog i hrvatskog inovacijskog ekosustava.

Krovna tema predsjedanja Taftie mrežom u 2023. godini je Reconsidering the Role of Innovation Agencies and Mutual Learning. Teme i planove predsjedanja predstavnicima Taftie članica prezentirali su Ante Janko Bobetko i Neno Rakić. HAMAG-BICRO će tijekom predsjedanja inicirati teme važne za europski inovacijski ekosustav - transfer tehnologije i suradnja poslovnog i akademskog sektora, zaštita intelektualnog vlasništva, izazovi startup/scaleup zajednice te teme povezane s HORIZON-EUROPE i Europskim inovacijskim vijećem. Također, HAMAG-BICRO će u suradnji s Europskom komisijom organizirati policy forum na temu Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sastanci organizacije te stručni paneli održat će se u Zagrebu, Dubrovniku, Šibeniku, Opatiji te Bruxellesu.

Mrežom Taftie je u 2022. godini predsjedala inovacijska agencija Innovate UK. Nakon HAMAG-BICRO-a ulogu predsjedatelja će u 2024. godini preuzeti Innosuisse - Swiss Innovation Agency

HAMAG-BICRO je od 2013. godine punopravna članica mreže Taftie koja broji 34 nacionalne inovacijske agencije te ima važnu ulogu u razmjeni znanja i najboljih praksi u zemljama Europe i na međunarodnoj razini.

Više informacija o Taftie mreži možete pronaći ovdje.

Overall Presidency 2023 Brochure

Datum objave: 19.12.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content