Na sastanku čelnika svih članica Europske mreže vodećih nacionalnih inovacijskih agencija (Taftie) u Bruxellesu, Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i službeno je uručeno predsjedanje Taftie mrežom u 2023. godini.

Na sastanku su HAMAG-BICRO predstavljali Ante Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave, Neno Rakić, voditelj Službe za praćenje provedbe projekata – IRI, Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju te Dunja Margeta, viši analitičar iz istoimenog Sektora.

Zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Ante Janko Bobetko tom je prigodom istaknuo kako uloga predsjedatelja predstavlja iznimnu čast i odgovornost, doprinosi daljnjem jačanju međunarodnog ugleda i položaja HAMAG-BICRO-a unutar europske inovacijske zajednice te omogućuje da se u suradnji sa širokim krugom dionika rasprave ključne teme, iznesu primjeri dobre prakse te donesu zaključci s ciljem poboljšanja europskog i hrvatskog inovacijskog ekosustava.

Krovna tema predsjedanja Taftie mrežom u 2023. godini je Reconsidering the Role of Innovation Agencies and Mutual Learning. Teme i planove predsjedanja predstavnicima Taftie članica prezentirali su Ante Janko Bobetko i Neno Rakić. HAMAG-BICRO će tijekom predsjedanja inicirati teme važne za europski inovacijski ekosustav - transfer tehnologije i suradnja poslovnog i akademskog sektora, zaštita intelektualnog vlasništva, izazovi startup/scaleup zajednice te teme povezane s HORIZON-EUROPE i Europskim inovacijskim vijećem. Također, HAMAG-BICRO će u suradnji s Europskom komisijom organizirati policy forum na temu Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sastanci organizacije te stručni paneli održat će se u Zagrebu, Dubrovniku, Šibeniku, Opatiji te Bruxellesu.

Mrežom Taftie je u 2022. godini predsjedala inovacijska agencija Innovate UK. Nakon HAMAG-BICRO-a ulogu predsjedatelja će u 2024. godini preuzeti Innosuisse - Swiss Innovation Agency

HAMAG-BICRO je od 2013. godine punopravna članica mreže Taftie koja broji 34 nacionalne inovacijske agencije te ima važnu ulogu u razmjeni znanja i najboljih praksi u zemljama Europe i na međunarodnoj razini.

Više informacija o Taftie mreži možete pronaći ovdje.

Overall Presidency 2023 Brochure

Datum objave: 19.12.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content