Open Data Hackathon - Mentori

Ana-Coric-Samardzija

dr. sc. Ana Ćorić Samardžija

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, savjetnica za razvoj digitalnog društva

Raspolaže zavidnim znanjem zahvaljujući dugogodišnjem radu u području primjene različitih IT rješenja u obrazovanju, ali i u praksi. Interesi su joj usmjereni na učenje na daljinu, upotrebljivost i korisničko iskustvo, proširenu stvarnost, mjerenje uspješnosti informacijskih sustava, otvorene podatke i digitalnu pristupačnost. Njezino bogato iskustvo bit će dragocjen izvor informacija za sva pitanja vezana uz otvorene podatke.

Filip-Stipancic

Filip Stipančić

Lean Startup Hrvatska, partner

Iskusan startup poduzetnik s četiri uspješna poslovna projekta iza sebe. Danas pomaže drugim tvrtkama u uvođenju inovacija i unaprjeđenju poslovanja. Strastvenog oko različitih poduzetničkih tema, Filipa ćete nerijetko vidjeti u ulozi startup evanđelista, mentora i pokretača radionica. U želji da pomogne što većem broju ljudi u realizaciji njihovih ideja, suosnivač je Startup Drill programa, kao i mentor u nekoliko europskih startup inkubatora. Vlasnik je softverskog konzultantskog poduzeća za industriju upravljanja objektima.

Hrvoje-Pandzic

Hrvoje Pandžić

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), izvanredni profesor

Bogato akademsko znanje stečeno na Sveučilištu u Zagrebu i Washingtonu, nadogradio je prikupljenim iskustvom u provedbi europskih 2020 projekata te suradnjom s inovativnim tvrtkama kroz IRI projekte. Radio je na razvijanju otvorenih alata kroz projekt OBZOR 2020. Može savjetovati timove iz perspektive kvalitete projekata i njihove smislenosti u području energetike i transporta.

Gordana-Bauer

Gordana Bauer

Certified Master Trainer

Posljednjih 20-ak godina radi kao certificirani profesionalni Master trener poslovnih vještima sa širokom listom trenerskih kompetencija. Nositeljica je brojnih certifikata poslovnih treninga i seminara pohađanih u Hrvatskoj i inozemstvu, licencirani DISC persolog trener, certificirani bihevioralni forenzičar i MPC Master trener. Čest gost – predavač na konferencijama u zemlji i regiji. Tijekom 20-godišnjeg trenerskog rada održala je nekoliko tisuća treninga, edukacija, radionica, seminara te predavanja u zemlji i inozemstvu.

Tihomir-Cirkvencic

Tihomir Cirkvenčić

IBM Business Unit Executive, AI Applications Leader, Central and Eastern Europe

20+ godina prodajnog, marketinškog i menadžerskog međunarodnog iskustva (Microsoft, IBM). Smatra da su najveće vrijednosti danas u razvoju individualnih potencijala i izgradnji multidisciplinarnih timova. Najbolji način usvajanja novih znanja vidi kroz praksu, rad na konkretnim primjerima i projektima u stimulativnom okruženju koje prepoznaje i nagrađuje uspjeh.

Mirna-Korican-Lajtman

dr. Mirna Korican Lajtman

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), predavač i konzultant

U okviru projekata ZŠEM-a sudjelovala u izradi poslovnih i marketinških planova za kompanije u regiji. Upoznata je s koracima pripreme te izvršenja strategije poslovanja kompanija. Sudionicima će pomoći oko tehničkih dijelova analize tržišta, osmišljavanja vizije, kao i definiranja tržišnog segmenta te preciziranja usluge/proizvoda koji se nudi.

Marija-Boskovic-Batarelo

Marija Bošković Batarelo

Osnivačica i direktorica Parser compliance

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te ima LL.M. diplomu sa Sveučilišta u Tilburgu u Nizozemskoj, iz područja prava i tehnologije. Magistrirala je na temi pametnih gradova te izazova u vezi s novom regulativom u području zaštite osobnih podataka (GDPR). Ima znatno iskustvo u područjima usklađenosti, zaštite osobnih podataka, zaštite potrošača, ugovaranja informacijskih tehnologija te elektroničke trgovine.

Miro-Hegedic

dr. sc. Miro Hegedić

Miro je doktor znanosti sa strašću u lean menadžmentu i inovacijama. 2017. godine završava poslijediplomski doktorski studij Industrijsko inženjerstvo i menadžment. Područja istraživanja: upravljanje organizacijama i ljudskim potencijalima, optimizacija procesa, operacijska istraživanja, poduzetništvo i inovacije. Osoba je koja teži k izvrsnosti i usredotočenosti na rezultate, a svoju glavnu ulogu vidi u pomaganju pri kreiranju i ostvarivanju uspješnih ideja kroz razvoj pojedinaca i organizacija.

Melita-Guzsvany

Melita Guzsvany

Ima preko deset godina iskustva u manjim IT tvrtkama (InfoNET projekt, Beta Tau Beta) i međunarodnoj konzultantskoj tvrtki (Deloitte), primarno na prodajnim i rukovodećim pozicijama. Definiranje ideja i produkata te njihova prezentacija pred klijentima svakodnevan joj je posao. Sudjelovala je također u izradama prodajnih planova, pripremi nastupa na tržište te organizaciji izrade softverskih rješenja. Osobno voli sudjelovati u IT rješenjima koja pomažu, unaprjeđuju i vesele klijente.

Ivana-Culjak

Ivana Čuljak

Invento Capital Partners, Chief Operating Officer

Proteklih petnaest godina radi u brojnim programima podrške razvoja inovativnog poduzetništva. Operativni je manager Invento Capital Partners, hrvatskog HUB-a EIT InnoEnergy koji osim što osigurava investicije za razvoj i internacionalizaciju inovacija na međunarodnom tržištu, paralelno provodi predakceleracijske programe za studente i start up tvrtke koje razvijaju tehnološka i inovativna rješenja iz područja "smart technologies". Može pomoći kao mentor u radu 1 na 1 tijekom razrade ideje / razvoja projekta s preporukama /smjernicama za daljnji razvoj rješenja/proizvoda.

Marko-Stajcer

Marko Štajcer

Poslovna inteligencija, direktor Inovacija i razvoja

Marko ima bogato iskustvo u području sustava za skladištenje podataka, integraciju podataka, poslovne inteligencije i analitike velikih podataka, stečeno na brojnim domaćim i inozemnim projektima. Odgovoran je za istraživanje i uvođenje novih tehnologija te razvoj Big Data aplikacija. Također, sudjeluje na složenim projektima podatkovne integracije i napredne analitike u ulozi arhitekta sustava, vodećeg konzultanta i voditelja projekta. Nedavno je sudjelovao na EUvsVirus hackathonu gdje je njegov tim s BirdBox projektom polučio odličan uspjeh. U konkurenciji 2.000 timova, ušli su u finale te su imali priliku prezentirati projekt pred potencijalnim partnerima i investitorima.

Stephanie-Ekaette-Trpkov

Stephanie Ekaette Trpkov

Ured Svjetske banke u Republici Hrvatskoj, konzultantica za stratešku konkurentnost

U Hrvatskoj boravi već 17 godina i radi na projektima upotrebe digitalizacije u domaćim industrijama kako bi one bile što konkurentnije. Stephanie se specijalizirala za stratešku industrijsku transformaciju. Savjetnica je, osnivačica i investitorica, s velikim industrijskim iskustvom u razvoju ekosustava i projektima pametnih gradova u cijeloj regiji Jugoistočne Europe. Surađuje s malim i srednjim poduzećima na oblikovanju njihovih razvojnih strategija, usredotočujući se na strategije konkurentnosti, nove niše, poslovne modele i financiranje rasta.

Boris-Tomas

Boris Tomaš

Fakultet organizacije i informatike

Boris je voditelj Internet of Thing Laboratorija. Docent je na kolegijima Programsko inženjerstvo i Energy efficient connected objects. On je iskusan stručnjak s dokazanom poviješću rada u industriji visokog obrazovanja i industriji softverskog inženjerstva. Vješt u razvoju programa .Net, Arduino, C/C++, PostgreSQL, SQL, WordPress, Databases i Microsoft Office. Budući da je sam sudjelovao, pobjeđivao i organizirao hackathone, može doprinijeti korisnim savjetima za pripremu tima.

Martina-Matovina

Martina Matovina

MIPS d.o.o.

Martina je nakon Ekonomskog fakulteta završila COTRUGLI Business School Executive MBA. Nakon dugogodišnjeg iskustva u svijetu telekomunikacija, gdje je vodila razne projekte i bila na rukovodećim pozicijama, Martina dolazi u tvrtku MIPS d.o.o. na mjesto direktora. MIPS je mala i agilna tvrtka kćer Hrvatske pošte d.d. s više od 26 godina iskustva u razvoju poslovnih aplikacija. Rade različite zanimljive projekte uz pomoć najmodernijih tehnologija, od mobilnih preko klasičnih web aplikacija pa sve do skladištenja podataka i integracijskih projekata, jedinstvenih na tržištu.

DinoNovosel

Dino Novosel

Deutsche Telekom, Europe, Global Executive E-Mobility Leader

Dino posjeduje jedinstveno iskustvo stečeno u istraživanju i razvoju, pokretanju poslovanja te savjetovanju u javnom i korporativnom okruženju. Ima više od 10 godina iskustva u području industrije energije, razvoju tržišta alternativnih goriva, strategije i razvoja poslovanja, menadžment konzaltinga, projektnog menadžmenta, organizacijskog razvoja i ostalih vidova poslovanja. Dino može pomoći oko razvoja globalnog poslovanja vezanog za punjenje električnih vozila (EV Charging Business), temeljenog na otvorenim podacima.

Miljenko-Sedlar

Miljenko Sedlar

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)

Miljenko ima iskustvo rada u industriji, na menadžerskim pozicijama, kao i u javnoj upravi u području pripreme i provedbe projekata sufinanciranih iz europskih programa i strukturnih fondova. Trenutno radi na poziciji pomoćnika direktora REGEA-e. Organizirao je nekoliko hackatona, od kojih je jedan Climathon, prvi takav organiziran u RH.

Ivan-Turcin

Ivan Turčin

IBM Global Markets, Business Development Architect

Ivan je IT arhitekt s iskustvom u financijskoj industriji, javnom sektoru, maloprodajnoj i telekomunikacijskoj industriji. Uključen u velik broj projekata kao arhitekt za rješenja za jugoistočnu Europu i enterprise arhitekt za Hrvatsku. Ivan je surađivao s najvišim rangiranim službenicima uprave, članovima odbora te menadžerima u donošelju ključnih strategija.

Robert-Skenderovic

dr. sc. Robert Skenderović

Hrvatski institut za povijest

U razdoblju od 2015. do 2019. godine vodio je znanstveni projekt vezan uz istraživanje kulturne i prirodne baštine Slavonije koji je financirala Hrvatska zaklada za znanost. Trenutno sudjeluje na znanstvenom projektu koji je usmjeren na istraživanje povijesnih zemljovida u svrhu ubiciranja kulturnih spomenika te analize promjena u prirodi izazvanih ljudskom djelatnošću. Radi na povezivanju IT tehnologija i projekata promocije kulturne baštine.

Ivan-Semes

Ivan Šemeš

Megatrend poslovna rješenja

Radi kao konzultant za poslovna rješenja na projektima izrade analitičkih rješenja, koristeći razne Business Intelligence alate, kao i razvoju te održavanju korisničkih skladišta podataka. Pored toga, vodi i sudjeluje u nekoliko internih razvojnih projekata koji se bave izradom prilagođenih analitičkih aplikacija na BI platformama. Iskustvo je prikupljao na projektima upravljanja zalihama, optimizacije prodajnih planova kao i implementacije SAP rješenja.

Domagoj-Maric

Domagoj Marić

Megatrend poslovna rješenja

Vodi odjel za podatkovnu znanost i umjetnu inteligenciju te radi na sustavima koji rade na principima obrade prirodnog jezika (s naglaskom na hrvatski jezik). Područje rada na fakultetu mu je Obradba informacija, a specijalizirao se u području informacijske sigurnosti i kriptografije. Pred kraj studija, usmjerava interes na područje obrade tekstualnih podataka (prirodnog jezika) i Web Scraping/Crawling tehnologije. Radio na virtualnim asistentima i razvoju Python aplikacija, a danas vodi Megatrendov Data Science & AI tim.

Open Data Hackathon-min
hackaton-pravilnik-min
hackaton-prijava-min