U razdoblju od travnja do rujna 2020. godine inovacijske agencije, članice međunarodnih mreža Taftie (mreža europskih inovacijskih agencija osnovana za promicanje suradnje na području provedbe nacionalnih tehnoloških programa)i ReLAI (latinoamerička mreža inovacijskih agencija), razmjenjivale su informacije o načinima djelovanja tijekom pandemije uzrokovane koronavirusom. Uz podršku inovacijske zaklade NESTA,sa sjedištem u Velikoj Britaniji, inovacijske agencije razmotrile su mjere kojima se odgovorilo na pandemiju iz aspekta zdravstvenog i ekonomskog utjecaja na gospodarstvo, razvoja inovativnih rješenja, kao i novih načina rada.

Služba za podršku inovacijskom sustavu – Tehničko tajništvo za inovacijski sustav prikupilo je i u Taftie dostavilo  sve relevantne podatke o COVID-19 mjerama  koje je proveo HAMAG-BICRO.

U konačnici su uspoređivani podaci 12 ReLAI i 26 Taftie inovacijskih agencija:

Zajednički rad rezultirao je objavom članka pod naslovom: Innovating through a pandemic: A comparative insight into how innovation agencies across Europe and Latin America are responding to COVID-19.

U navedenom članku istaknuta je provedba novog financijskog instrumenta, COVID-19 zajma za obrtna sredstva, mjere Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije uvedene u 2020. godini za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije poslovanje je ugroženo uslijed pandemije.

Više informacija o objavljenom članku na mrežnim stranicama Taftie možete pronaći: ovdje.

Datum objave: 17.02.2021.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content