Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjeluje kao partner na projektu Europski digitalni inovacijski centar CROatian Industry and Society BOosting (EDIH CROBOHUB++) koji će biti predstavljen na događanju u organizaciji Fakulteta elektrotehnike i računarstva kao koordinatora projektnog konzorcija

u petak, 30. lipnja 2023. godine u 10.00 sati

na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu,

Dvorana D1 (Crna vijećnica), Unska 3 u Zagrebu.

EDIH CROBOHUB++ primarno je orijentiran na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te javnu i državnu upravu. Predstavljanje projekta je odlična prilika za upoznavanje s najnovijim trendovima u području umjetne inteligencije (AI), kibernetičke sigurnosti (CyberSec) i računarstva visokih performansi (HPC) te različitim tehnologijama: robotici, računalnom vidu, internetu stvari, ugradbenim sustavima upravljanja i automatizacije, pametnoj senzorici, tehnologiji blokovskih lanaca i digitalnoj simulaciji.

Događanje će okupiti poslovnu i akademsku zajednicu, stručnjake iz industrija, vrhunske znanstvenike i predstavnike državnih institucija. Cilj je predstaviti aktivnosti projekta svim relevantnim dionicima, budućim korisnicima i medijima te kroz panel rasprave potaknuti dijalog i razmjenu znanja i iskustva između potencijalnih korisnika i pružatelja usluga.

Korisnici mogu aplicirati za usluge testiranja prije ulaganja, integracije i prilagodbe tehnologija, demonstracijske aktivnosti, prijenos znanja i tehnologija, osposobljavanje i razvoj vještina u različitim digitalnim i poslovnim kompetencijama, potpore za pristup financijskim sredstvima te izgradnju inovacijskih ekosustava i umrežavanje.

Sve usluge su besplatne za korisnike, a njihova svrha je podizanje razine digitalne zrelosti društva te zelene transformacije malih i srednjih poduzeća i javnog sektora kako bi postao agilniji i efikasniji. EDIH CROBOHUB++ značajno će doprinijeti suradnji poslovnog sektora i znanstveno-istraživačke zajednice, jačanju kapaciteta, razvoju industrije i društva te vidljivosti Hrvatske na nacionalnoj, ali i europskoj razini.

Uz FER kao koordinatora, konzorcij čini još šest partnera: Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT), Sveučilišni računski centar (SRCE), Visoko učilište Algebra te InfoDom d.o.o.

Program događanja možete preuzeti ovdje.

Sudjelovanje na događanju je besplatno, no radi ograničenog broja raspoloživih mjesta u dvorani, potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje ispunjavanjem obrasca za prijavu.

Za više informacija posjetite službene profile projekta CROBOHUB++ na društvenim mrežama: LinkedIn, Facebook i Twitter.

Datum objave: 20.06.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content