Razvoj Mreže PPI-ja

vizuali-768x163

Opis projekta

Projektom Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) za pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP utječe se na povećanje konkurentnost hrvatske ekonomije kroz razvoj učinkovitih potpornih institucija koje će svojim djelovanjem stvoriti povoljno okruženje za razvoj poslovanja i povećati mogućnosti rasta i održivosti poduzeća, naročito onih koja nastaju kao tzv. «start-up» poduzeća utemeljena na znanju, rezultatima znanstvenog istraživanja i korištenju novih tehnologija.

Potporna infrastruktura služi da bi olakšala put poduzetniku od razvoja novog proizvoda do tržišta i kupca. Bez adekvatne infrastrukture put poduzetnika je znatno otežan, u većini slučajeva nepremostiv jer nije u stanju pronaći dostatna sredstva za vrlo visoka početna ulaganja (poslovni ili drugi adekvatan prostor, oprema i dr.). Potporna infrastruktura čini ove stvari dostupne uz prihvatljivu cijenu za poduzetnika i uz to mu može pružiti dodatne usluge potrebne za razvoj njegovog poslovanja.

Cilj projekta

Opći cilj projekta je jačanje ponude profesionalnih usluga diljem Hrvatske putem umreženih PPI-jeva, kako bi se osigurala integrirana pomoć MSP-ovima u svim stupnjevima razvoja, prilagođena njihovim potrebama, te omogućio  ujednačen pristup poslovnim znanjima i vještinama, partnerima, uslugama i informacijama. Projektom će se osigurati:

  1. razvoj Mreže PPI-jeva ;
  2. jačanje kompetencija te razvoj novih usluga članica Mreže;
  3. podizanje svijesti o formiranju i važnosti Mreže
  4. uspostava sustava vrednovanja i ocjene kvalitete usluga Mreže.

Trajanje projekta: 18 mjeseci (06/2017 – 11/2018)

Vrijednost projekta: 7.012.151,61 kuna

Izdvojene vijesti

Pretplatite se na naš newsletter!

Projekt MPPI

Kontaktirajte nas

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • mreza [at] hamagbicro.hr