Foto: HAMAG-BICRO

RIJEKA, 08.04.2022. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je ispostavu u Primorsko-goranskoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. Ovo je šesnaesta po redu ispostava, a otvorena je u prostorijama Step Ri, znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Anita Beletić, Primorsko-goranska županija
Foto: HAMAG-BICRO

Povodom otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Primorsko-goranskoj županiji, savjetnica za poduzetništvo i obrt Primorsko-goranske županije Anita Beletić izjavila je: “Primorsko-goranska županija provodi niz mjera i projekata namijenjenih prije svega postojećim poduzetnicima, ali i onima koji će to tek postati, te na taj način nastojimo aktivno pridonijeti stvaranju pretpostavki i okruženja stimulativnog za razvoj poduzetništva. Otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a u Primorsko-goranskoj županiji približit će poduzetnicima Primorsko-goranske županije ažurne informacije o aktualnim financijskim instrumentima i svim drugim dostupnim mjerama za poticanje rasta i razvoja, kao i pripremi zelenog, digitalnog i otpornog gospodarskog oporavka.“

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a
Foto: HAMAG-BICRO

Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a izjavio je: „Zadovoljstvo nam je biti danas ovdje, u prostorijama Step Ri, prepoznatom centru HAMAG-BICRO-a i našem dugogodišnjem partneru. Upravo ovakvom sinergijom između lokalnih partnera i HAMAG-BICRO-a kao centralne agencije za podršku poduzetnicima, kroz projekt BOND nastojimo stvoriti sustav podrške za poduzetnike u svakom području. Decentralizacija je za našu Agenciju vrlo bitna jer upravo dolaskom na teren poduzetnika, možemo najbolje čuti njihove želje i potrebe. Osim toga, nama je želja uvesti u svijet poduzetništva i one koji nisu poduzetnici, a žele to postati i upravo u tom dijelu vidimo najveću priliku za suradnju s lokalnim partnerima, kako bismo im što više olakšali početne korake.“ O poduzetničkim aktivnostima u Primorsko-goranskoj županiji Vrbanec je istaknuo: „Putem različitih programa HAMAG-BICRO-a u Primorsko-goransku županiju je uloženo 1,2 milijarde kuna kroz 929 projekata, čime su stvoreni preduvjeti za otvaranje 1.546 novih radnih mjesta. Samo u Gradu Rijeci potaknuto je 511,8 milijuna kuna investicija kroz 400 projekata, čime su stvoreni preduvjeti za otvaranje 600 novih radnih mjesta. Ovo su impozantne brojke koje će, siguran sam, otvaranjem ovog ureda i integracijom poduzetničkih potpornih institucija te našom zajedničkom aktivnošću u motiviranju poduzetnika, biti još i veće.“

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a
Foto: HAMAG-BICRO

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a predstavio je planirane aktivnosti u okviru druge faze projekta BOND i istaknuo kako je projekt BOND jedinstven u Europi jer objedinjuje različite vrste poduzetničkih potpornih institucija, od inkubatora, akceleratora, poduzetničkih centara do razvojnih agencija i znanstveno-tehnoloških parkova. Svečanom otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Rijeci prisustvovali su predstavnici lokalnih poduzetničkih potpornih institucija, članovi Mreže BOND.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 99 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Projektom je planirano otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Rijeci poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Sara Šorgić .

Datum objave: 08.04.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content