Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) poziva odvjetnike, konzultante, medijatore i sve poduzetnike čije poslovanje obuhvaća posredovanje i savjetovanje u procesu prijenosa poslovanja poduzeća na tematske radionice:

Podrška poduzetnicima u procesu prijenosa poslovanja

Radionice se održavaju u okviru projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI) putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) – Faza 2“ - BOND 2, engl. Business Organizations Network Development 2), čiji je cilj doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva.

Za postizanje navedenog cilja, HAMAG-BICRO, između ostalog, provodi aktivnosti razvoja standardiziranih usluga koje poduzetničke potporne institucije, kao što su poduzetnički centri, poslovni inkubatori, poduzetnički akceleratori i ostali, nude poduzetnicima u svojim županijama. Jedna od usluga koju će navedene institucije, članice Mreže BOND pružati poduzetnicima je i usluga podrške u procesu prijenosa poslovanja poduzeća.

Cilj radionica je ojačati kapacitete poduzetničkih potpornih institucija u Republici Hrvatskoj za pružanje podrške poduzetnicima koji planiraju izlazak iz poduzeća, kao i onima koji planiraju preuzimanje uhodanih poduzeća kao strategiju ulaska u poduzetništvo (alternativa za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata) ili rast kroz akviziciju (alternativa za organski rast). Povrh toga, putem radionica će se identificirati lokalni savjetnici koji već pružaju „specijaliziranu“ uslugu kao dio procesa prijenosa poslovanja i ojačati njihova ponuda te će ih se povezati s poduzetničkim potpornim institucijama kako bi se kreirali lokalni ekosustavi podrške za prijenos poslovanja.

U uvodnom dijelu radionice, o područjima i modalitetima savjetodavne podrške za poduzetnike u procesu prijenosa poslovanja, kao i daljnjim aktivnostima vezano uz razvoj usluge u okviru projekta BOND, izlagat će dr. sc. Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR) i profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku koja je temi prijenosa poslovanja posvetila nekoliko godina pomnog i dubinskog istraživanja te je kao koautor sudjelovala u nekoliko publikacija CEPOR-a na ovu temu.

Radionice će se održati prema rasporedu i raspodjeli sudionika po županijama kako slijedi:

3. lipnja 2022. Baška Voda - Hotel Horizont, Ul. Stjepana Radića 2, 21320 Baška Voda - PROGRAM
Prijave za sudionike s područja Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko neretvanske županije do 26.05.2022. putem poveznice.

7. lipnja 2022. Rijeka - STEP-RI Tehnologijski centar Sveučilišta u Rijeci, Ul. Radmile Matejčić 10, 51000 Rijeka - PROGRAM.
Prijave za sudionike s područja Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke i Ličko-senjske županije do 02.06.2022. putem poveznice.

9. lipnja 2022. Varaždin - Hotel Park, Ul. Juraja Habdelića 6, 42000 Varaždin - PROGRAM.
Prijave za sudionike s područja Grada Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije do 06.06.2022. putem poveznice.

14. lipnja 2022. Osijek - Hotel Osijek, Šamačka 4, 31000 Osijek - PROGRAM
Prijave za sudionike s područja Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije do 09.06.2022. putem poveznice.

Konačni cilj projekta BOND je da, nakon provedbe radionica za savjetnike i radionica jačanja svijesti o važnosti prijenosa poslovanja za poduzetnike u svim regijama Hrvatske, poduzetnici mogu dobiti odgovarajuću informativnu podršku od strane poduzetničkih potpornih institucija i specijaliziranu podršku od strane lokalnih stručnjaka o prijenosu poslovanja, te da u tom procesu lokalne poduzetničke potporne institucije i specijalizirani savjetnici uspješno surađuju u cilju osiguranja kontinuiteta poslovanja i očuvanja radnih mjesta.

Provedba radionica financirana je sredstvima projekta BOND 2 te se sudjelovanje na radionicama NE naplaćuje. Mreža BOND osnovana je kao udruga i okuplja 99 poduzetničkih potpornih institucija iz svih županija Republike Hrvatske. Prva faza projekta BOND trajala je od 2017. do 2019. godine, dok je druga faza započela u 2020. godini i trajat će do 2023. godine.

Datum objave: 24.05.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content