Iva Milašinčić, voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva HAMAG-BICRO-a

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Europska poduzetnička mreža (EEN) i ove su godine podržali LEAP Summit kao partneri konferencije i predstavili aktivnosti koje provode s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva Iva Milašinčić predstavila je India-Croatia Startup Bridge, digitalnu platformu koju su kroz zajedničku suradnju uspostavili HAMAG-BICRO i Startup India. Platforma omogućuje startupima, ulagačima, inkubatorima, korporacijama i poduzetnicima iz Hrvatske i Indije snažnije povezivanje, proširenje poslovanja i pozicioniranje na globalnom tržištu.

Foto: LEAP Summit

Sudionicima se putem video snimke obratio Nj. E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, a potom je Milašinčić predstavila Indijsko-hrvatski startup izazov, natjecanje u organizaciji HAMAG-BICRO-a i Startup India uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER). U okviru natjecanja traže se inovativna rješenja startup poduzeća za tri iskazana problema: Čista voda i bolja kvaliteta življenja, Smanjena nejednakost te Dostojanstven rad i gospodarski rast. Ukupna vrijednost nagrada koje omogućuju partneri projekta Infobip, KONČAR i HexGn iznosi 43.000 USD. Inovativna rješenja moguće je prijaviti do 31. svibnja putem poveznice.

Foto: LEAP Summit; Nikola Balić, Sveučilište u Splitu

Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije sa Sveučilišta u Splitu, predstavio je FINNO platformu koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Putem platforme je također moguće brzo i jednostavno organizirati online sastanak s brojnim EEN savjetnicima iz regije. Platforma je razvijenu u sklopu Europske poduzetničke mreže, s ciljem jačanja daljnjeg jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji. Platforma je dostupna na https://www.finnosee.eu/.

Datum objave: 12.05.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content