Iva Milašinčić, voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva HAMAG-BICRO-a

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Europska poduzetnička mreža (EEN) i ove su godine podržali LEAP Summit kao partneri konferencije i predstavili aktivnosti koje provode s ciljem poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva Iva Milašinčić predstavila je India-Croatia Startup Bridge, digitalnu platformu koju su kroz zajedničku suradnju uspostavili HAMAG-BICRO i Startup India. Platforma omogućuje startupima, ulagačima, inkubatorima, korporacijama i poduzetnicima iz Hrvatske i Indije snažnije povezivanje, proširenje poslovanja i pozicioniranje na globalnom tržištu.

Foto: LEAP Summit

Sudionicima se putem video snimke obratio Nj. E. Raj Kumar Srivastava, veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, a potom je Milašinčić predstavila Indijsko-hrvatski startup izazov, natjecanje u organizaciji HAMAG-BICRO-a i Startup India uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj i Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER). U okviru natjecanja traže se inovativna rješenja startup poduzeća za tri iskazana problema: Čista voda i bolja kvaliteta življenja, Smanjena nejednakost te Dostojanstven rad i gospodarski rast. Ukupna vrijednost nagrada koje omogućuju partneri projekta Infobip, KONČAR i HexGn iznosi 43.000 USD. Inovativna rješenja moguće je prijaviti do 31. svibnja putem poveznice.

Foto: LEAP Summit; Nikola Balić, Sveučilište u Splitu

Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije sa Sveučilišta u Splitu, predstavio je FINNO platformu koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Putem platforme je također moguće brzo i jednostavno organizirati online sastanak s brojnim EEN savjetnicima iz regije. Platforma je razvijenu u sklopu Europske poduzetničke mreže, s ciljem jačanja daljnjeg jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji. Platforma je dostupna na https://www.finnosee.eu/.

Datum objave: 12.05.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content