Kako pronaći projektnog partnera

S obzirom da je za prijavu projekta na B Light Grant Shemu osnovni uvjet partnerski projekt između hrvatske i mađarske tvrtke, partnera najlakše možete pronaći pomoću web platforme B Light projekta.

Web platforma služi za pronalazak partnera te za prijavu projektnih prijedloga, kako u prvom, tako i u drugom selekcijskom koraku.

Na platformi se nalazi baza tvrtki koje nude ili traže suradnju za prijavu na B Light Grant Shemu, uz osnovne informacije o samim tvrtkama (poslovanje, sektor, misija i sl.) – „Organisation Information“ te kompetencijama koje ona nudi ili traži, kako bi našla partnera za zajednički projekt (Cooperation Profiles). Profile tvrtki u bazi možete pretraživati i po kriterijima djelatnosti, županiji, veličini i sl.

Da biste objavili profil svoje tvrtke i tako bili kontaktirani od potencijalnih partnera, potrebno je registrirati se na web platformi („Register“).

Projektni korisnici (HAMAG-BICRO i županijske razvojne agencije) će organizirati i tzv. gospodarske susrete, gdje će se na jednom mjestu susresti tvrtke koje traže partnere iz Hrvatske i Mađarske te imati priliku razgovarati o potencijalnoj suradnji.

Datum i lokacija ovih susreta bit će objavljena na našim stranicama te na web platformi B Light, u sekciji „Calendar“.

Kako bismo poduzetnicima ukazali na važnost pravovremenog pronalaženja projektnog partnera iz Hrvatske odnosno Mađarske, HAMAG-BICRO je u okviru projektnih aktivnosti organizirao online kampanje u obliku objavljivanja bannera na internetskim portalima u Hrvatskoj i Mađarskoj. Cilj online kampanja bio je potaknuti poduzetnike na angažman u pronalaženju projektnog partnera, kako bi imali dovoljno vremena za pripremu uredne prijave unutar predviđenog roka.

Kampanje su se odvijale tijekom 2018. i 2019. godine, ususret objavljivanju drugog i trećeg poziva za dostavu projektnih prijedloga za suradnju malih i srednjih poduzeća na pograničnom području Mađarska – Hrvatska. Kriteriji pri odabiru portala bili su definirani na način da se kampanjom obuhvate lokalni internetski portali iz hrvatskih i mađarskih županija obuhvaćenih programom.

Budžet za provedbu pojedine online kampanje iznosio je 5.000 eura predviđenih unutar Interreg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Popis hrvatskih i mađarskih portala obuhvaćenih online kampanjama 2018. i 2019. godine nalazi se na poveznici.