Postupak prijave

Postupak prijave i obrade zajmova

 1. Podnošenje zahtjeva za zajam po svim aktivnim programima od 01.01.2022. moguće je isključivo putem sustava za on-line prijavu.
 2. Poduzetnik se prvo treba registrirati i otvoriti svoj korisnički račun, kako bi koristio sustav za on-line predaju zahtjeva.
 3. Poduzetnik kroz nekoliko ekrana na sustavu unosi podatke potrebne za popunjavanje prijave.
 4. Na zadnjem ekranu poduzetnik ima mogućnost odabrati dokumente koje će priložiti prijavi. Savjetujemo prijaviteljima da prije predaje zahtjeva za zajam detaljno pročitaju uvjete prijave navedene u tekstu Programa, te potrebnu dokumentaciju u dokumentu Popis dokumentacije.
 5. Prijava se smatra uspješno zaprimljenom kada poduzetnik na e-mail na koji glasi korisnički račun dobije povratnu informaciju koja sadržava klasifikacijski i urudžbeni broj prijave, priloženu dokumentaciju i generirani obrazac Zahtjeva za zajam.
 6. U slučaju poteškoća sa sustavom za on-line prijavu, prijavu greške pošaljite na mail adresu: prijave-podrska [at] hamagbicro.hr

U slučaju donošenja pozitivne Odluke:

 • HAMAG-BICRO dostavlja poduzetniku Obavijest o pozitivnoj odluci
 • Poduzetnik otvara račun posebne namjene i dostavlja e-mailom podatke o otvorenom računu HAMAG-BICRO-u
 • HAMAG-BICRO e-mailom dostavlja poduzetniku pripremljen Ugovor o zajmu i instrumente osiguranja
 • Poduzetnik poštom dostavlja ovjeren Ugovor o zajmu i instrumente osiguranja, zajedno s izvornicima obrazaca navedenim u Popisu dokumentacije.
 • HAMAG-BICRO po primitku i provjeri izvornika isplaćuje sredstva zajma na račun posebne namjene.

ONLINE PRIJAVA – ESIF I PRR zajmovi

HAMAG-BICRO dodatno olakšava pristup financiranju sustavom za online prijavu za financijske instrumente zajmova. Novim načinom podnošenja prijava Agencija se nastoji modernizirati, informatizirati, biti ekološki osviještena te svima olakšati proces prijave.
Sustav za on-line prijavu mogu koristiti svi koji se prijavljuju za financijske instrumente zajmova u HAMAG-BICRO-u.

prijava-on-line-zajmovi

Upute za podnošenje prijave dostupne su u korisničkom sučelju ONLINE sustava.

ONLINE sustav prati projekte od faze urudžbiranja do donošenja odluke. Komunikacija za vrijeme obrade samog zahtjeva se odvija klasičnim komunikacijskim alatima.

U slučaju poteškoća prilikom on-line prijave, prijavu greške možete poslati mailom na adresu
.