Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a sudjelovao je u ponedjeljak na otvorenju Unin Connect Week-a - Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever u Varaždinu

UNIN Connect Week, koji se od 8. do 12. svibnja 2023. godine održava u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica, prvenstveno je zamišljen kao događaj na kojem studenti imaju priliku ostvariti izravan kontakt s budućim poslodavcima te se upoznati s načinima i mogućnostima ulaska na tržište rada.

O sinergiji poslovne i akademske zajednice s ciljem razvoja novih kadrova koji će moći uspješno odgovoriti na postojeće i nadolazeće tehnološke izazove, na panel raspravi EU fondovi u funkciji razvoja hrvatskog gospodarstva s osvrtom na NPOO  su razgovarali Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, Dragan Jelić, ravnatelj SAFU-a, Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA, Ivan Soldo, član Uprave HPB-a, Luka Belan, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Bernard Gršić, državni tajnik za Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Govoreći o interesu za ulaganja u istraživanje i razvoj te širenju suradnje s akademskom  zajednicom, Vrbanec je podsjetio kako HAMAG-BICRO prati i analizira ulaganja u aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u znanstvenom i poslovnom sektoru. “Mi smo u Hrvatskoj pokrenuli inovacijski sustav, no ima mjesta za još veći napredak s obzirom na naš ukupni kapacitet za jačanje konkurentnosti i promicanje zelene i digitalne tranzicije” – istaknuo je. 

Prepoznavanje potreba tržišta rada i budućih trendova, kao i integracija akademske zajednice i gospodarstva je nužnost jer generira proizvode visoke dodane vrijednosti koji su rezultat realizacije inovativnih i kreativnih poduzetničkih ideja, a što potvrđuje i Strategija pametne specijalizacije koja definira prioritetna područja za poticanje ulaganja te predstavlja ključni dokument za usmjeravanje sredstava iz fondova Europske unije u istraživanje i inovacije. 

 “Zato će HAMAG-BICRO i dalje pružati podršku poduzetništvu, kako financijsku koja se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, tako i nefinancijsku koja se tiče promocije pametnih i čistih tehnologija te digitalizacije, sa svrhom stvaranja što otpornijega gospodarstva” – zaključio je Vrbanec.   

Datum objave: 09.05.2023.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content