Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a sudjelovao je u ponedjeljak na otvorenju Unin Connect Week-a - Tjedna karijera na Sveučilištu Sjever u Varaždinu

UNIN Connect Week, koji se od 8. do 12. svibnja 2023. godine održava u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica, prvenstveno je zamišljen kao događaj na kojem studenti imaju priliku ostvariti izravan kontakt s budućim poslodavcima te se upoznati s načinima i mogućnostima ulaska na tržište rada.

O sinergiji poslovne i akademske zajednice s ciljem razvoja novih kadrova koji će moći uspješno odgovoriti na postojeće i nadolazeće tehnološke izazove, na panel raspravi EU fondovi u funkciji razvoja hrvatskog gospodarstva s osvrtom na NPOO  su razgovarali Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, Dragan Jelić, ravnatelj SAFU-a, Gordan Kolak, predsjednik Uprave KONČARA, Ivan Soldo, član Uprave HPB-a, Luka Belan, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Bernard Gršić, državni tajnik za Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Govoreći o interesu za ulaganja u istraživanje i razvoj te širenju suradnje s akademskom  zajednicom, Vrbanec je podsjetio kako HAMAG-BICRO prati i analizira ulaganja u aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u znanstvenom i poslovnom sektoru. “Mi smo u Hrvatskoj pokrenuli inovacijski sustav, no ima mjesta za još veći napredak s obzirom na naš ukupni kapacitet za jačanje konkurentnosti i promicanje zelene i digitalne tranzicije” – istaknuo je. 

Prepoznavanje potreba tržišta rada i budućih trendova, kao i integracija akademske zajednice i gospodarstva je nužnost jer generira proizvode visoke dodane vrijednosti koji su rezultat realizacije inovativnih i kreativnih poduzetničkih ideja, a što potvrđuje i Strategija pametne specijalizacije koja definira prioritetna područja za poticanje ulaganja te predstavlja ključni dokument za usmjeravanje sredstava iz fondova Europske unije u istraživanje i inovacije. 

 “Zato će HAMAG-BICRO i dalje pružati podršku poduzetništvu, kako financijsku koja se odnosi na dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, tako i nefinancijsku koja se tiče promocije pametnih i čistih tehnologija te digitalizacije, sa svrhom stvaranja što otpornijega gospodarstva” – zaključio je Vrbanec.   

Datum objave: 09.05.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content