Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Osijeku je 29.11.2023. održala treći od serije info dana o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće) te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta Enterprise Europe Network (EEN).

Programe EUREKA i Eurostars, specifičnosti njihove prijave i evaluacije predstavila je Marija Galeković, nacionalni koordinator projekata (HAMAG-BICRO), kao i Europsko inovacijsko vijeće (EIC) uz naglasak na program EIC Akcelerator, a besplatnu podršku u pronalasku međunarodnog partnera u sklopu EEN-a predstavila je Iva Špoljar Šarić, koordinator komunikacije za hrvatski EEN konzorcij (HAMAG-BICRO).

Ovom prigodom predstavljen je i Europski digitalni inovacijski centar (EDIH CROBOHUB++), projekt koji ima za cilj podizanje opće razine digitalne zrelosti i zelene transformacije gospodarstva u području proizvodnih tehnologija, poljoprivrede, energije i okoliša te javne i državne uprave kontinentalne Hrvatske. Korisnicima su dostupne besplatne usluge navedene u Katalogu usluga, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice. EDIH CROBOHUB++ je dio mreže europskih digitalnih centara za inovacije koju čini više od 150 centara diljem Europe, od čega su u Hrvatskoj uspostavljena samo četiri takva centra (EDIH AdriaEDIH AI4Health.CroAI & GAMING (JURK) EDIH). 

Poduzetnici u Osijeku također su imali priliku čuti zanimljivo izlaganje na temu „Zaštita intelektualnog vlasništva i primjena u istraživačkim projektima“ koje je održala Ana Nikšić-Šarić, direktorica TERA Technopolis iz Osijeka, jednog od partnera u konzorciju EEN Hrvatska.

Četvrti i posljednji info dan održat će se u Zagrebu 7.12.2023.

Više informacija i poveznice za prijavu pronađite u najavi info dana: https://hamagbicro.hr/najava-info-dana-o-medunarodnim-programima-za-financiranje-trzisno-orijentiranih-projekata-eureka-eurostars-i-eic-i-een-u-u-rijeci-splitu-osijeku-i-zagrebu/

Datum objave: 30.11.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content