Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira seriju Info dana o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće) te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta Enterprise Europe Network (EEN).

Info dani će biti organizirani u četiri grada (Rijeka, Split, Osijek i Zagreb), a uz informacije o programima i besplatnoj podršci, poduzetnici u Splitu i Osijeku imat će priliku poslušati izlaganje o intelektualnom vlasništvu. U Rijeci nas očekuje kratko izlaganje na temu uloge i važnosti pitcha kod prijave na EIC Akcelerator, a u Zagrebu ćemo saznati više o alternativnim načinima financiranja i VC fundingu.

Kroz Info dan poduzetnicima se želi dati uvid o mogućnostima financiranja istraživačkih projekata koje će biti dostupne u 2024. godini.

  • EUREKA je program kojim se potiču mala, srednja i velika poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR. Ostale razlike između EUREKE i Eurostarsa saznajte na info danu.
  • Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (Innovative SME). Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća. Sufinanciranje ovisi o veličini poduzeća uz maksimalni iznos potpore od 200.000 EUR.
  • Europsko inovacijsko vijeće (EIC) je instrument u okviru programa Obzor Europa koji podržava vrhunske inovatore, poduzetnike i male tvrtke. Tim instrumentom Vijeće Europe podupire poduzetnike s velikim potencijalom u razvoju visoko rizičnih, probojnih inovacija koje imaju utjecaj na oblikovanje novih tržišta i generiranje radnih mjesta, rasta i prosperiteta u Europi. Poduzetnicima je podrška omogućena kroz bespovratna sredstva u vidu grantova, ali i kroz program s kombiniranim financijama (bespovratna sredstva u kombinaciji s kapitalnim ulaganjima).
  • Enterprise Europe Network (EEN) je najveća svjetska mreža koja poduzetnicima pruža informacije potrebne za razvoj poslovanja i pronalaska kvalitetnih poslovnih partnera. Upravo je pronalazak međunarodnog partnera jedan od glavnih izazova u programima EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće te EEN se svojom uslugom izrade profila i pronalaska poslovnih partnera savršeno uklopio u navedene info dan o navedenim programima.

  • Europski digitalni inovacijski centar (EDIH CROBOHUB++) je projekt koji umrežava istraživačku zajednicu s poduzetnicima i javnim sektorom. CROBOHUB++ je osnovan s ciljem pružanja podrške poduzetnicima i povećanja razine digitalne zrelosti poduzeća. Članovi konzorcija korisnicima pružaju besplatne usluge primarno orijentirane na proizvodnu industriju, digitaliziranu poljoprivredu, energiju i okoliš te javnu i državnu upravu. Usluge su detaljno prikazane u Katalogu i cjeniku usluga CROBOHUB++. Projekt se provodi u okviru programa Digitalna Europa.


Prvi info dan održat će se u Rijeci u srijedu 8. studenog 2023. s početkom u 10 sati u prostorijama STEP RI, Ul. Radmile Matejčić 10. Dnevni red pogledajte ovdje. Prijave na: https://forms.gle/5RyKpy7WkPCjFmh29

Sljedeći info dan bit će u Splitu u ponedjeljak, 27. studenog 2023. s početkom u 9.45 sati u prostoru FESB-a, Ruđera Boškovića 32, ulaz sa vanjske, zapadne strane fakulteta. Dnevni red pogledajte ovdje. Prijave na: https://forms.gle/N1PuiWesESRA85WM8

Treći info dan čeka nas u Osijeku u srijedu, 29. studenog 2023. s početkom u 9.45 sati u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Bios, J.J. Strossmayera 341. Dnevni red pogledajte ovdje. Prijave na: https://forms.gle/FXeM3Z4rBvs95g8j6

Posljednji info dan održat će se u Zagrebu u četvrtak, 7.12.2023. s početkom u 9.45 sati u prostorijama Zagrebačkog inovacijskog centra (ZICER), Zagrebački Velesajam, Avenija Dubrovnik 15, Paviljon 12. Dnevni red pogledajte ovdje. Prijave na: https://forms.gle/M5LqW5gBYMnFhKRr5

Datum objave: 25.10.2023.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content