Pozivamo Vas na online događaj predstavljanja upitnika kojim se prikupljaju podaci i ideje za izradu prijedloga novog tematskog prioritetnog područja radnog naziva Digitalno i kreativno društvo u sklopu revizije Strategije pametne specijalizacije koja je u tijeku, 14. prosinca u 17:00 sati.

Zbog velike važnosti naše zajedničke inicijative boljeg uključenja u S3 i razvoj naše IKT industrije skrećemo pažnju da bi ovom seminaru, kojeg ćemo održati u utorak, 14. prosinca u 17 sati na platformi Zoom, trebali prisustvovati ključni donositelji strateških odluka o budućnosti svojih tvrtki i organizacija (članovi upravnog odbora i vlasnici IKT tvrtki).

U ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) rade na šest tematskih prioritetnih područja (TPP) proizašlih iz postojeće strategije. Vjerujemo da su neki od Vas uključeni u jedan ili više trenutnih tematskih područja i da imate informacije o procesu i kontekstu donošenja ovog važnog strateškog dokumenta. Zajedničkom inicijativom vodećih udruženja IKT industrije (HGK, HUP, CISEX i CROAI) izborili smo priliku za kreiranje prijedloga novog (sedmog) tematskog prioritetnog područja, odnosno nove vertikale za našu IKT industriju.

Za taj cilj potrebno je prikupiti važne informacije i ideje u prvom redu od strane vas, IKT tvrtki, ali i od znanstveno-istraživačkih te ostalih institucija koje smatramo važnima za suradnju u IRI aktivnostima.

Jedan od koraka u definiranju tematskog prioritetnog područja je i tzv. proces poduzetničkog otkrivanja (eng. Entrepreneurial Discovery process – EDP), gdje kao relevantni akteri za ovu tematiku identificiramo nove i potencijalne aktivnosti u područjima našeg djelovanja s ciljem informiranja kreatora javnih politika kako bi se definirala i kreirala prioritetnih područja za aktivnosti poticanja inovacija i specijalizacije.

Prijedlog novog TPP-a u prvom bi se redu trebao fokusirati na transformaciju samog IKT sektora kao vertikalnog područja za razliku od dosadašnjih uloga podrške ili sudjelovanja u kreiranju rješenja u ostalih šest tematskih područja koja su u procesu revizije (kolokvijalno to su ZdravljeEnergija i zaštita okolišaMobilnostSigurnostPrehrambena industrija i Drvna industrija). 

Prilike kojima bismo IRI aktivnostima mogli bolje, brže i jače transformirati našu IKT industriju uvelike ovise i o kvalitetnom ispunjavanju upitnika koji daje veliki doprinos i težinu u postupku kreiranja prijedloga nove vertikale Digitalno i kreativno društvo.

Webinaru se možete priključiti prijavom putem Zoom platforme.

Također pozivamo Vas na ispunjavanje upitnika dostupnog na linku.

Ovaj događaj organiziran je uz financijsku potporu agencija HAMAG BICRO i EEN.

HAMAG BICRO logo & EEN logo

Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content