Pozivamo Vas na online događaj predstavljanja upitnika kojim se prikupljaju podaci i ideje za izradu prijedloga novog tematskog prioritetnog područja radnog naziva Digitalno i kreativno društvo u sklopu revizije Strategije pametne specijalizacije koja je u tijeku, 14. prosinca u 17:00 sati.

Zbog velike važnosti naše zajedničke inicijative boljeg uključenja u S3 i razvoj naše IKT industrije skrećemo pažnju da bi ovom seminaru, kojeg ćemo održati u utorak, 14. prosinca u 17 sati na platformi Zoom, trebali prisustvovati ključni donositelji strateških odluka o budućnosti svojih tvrtki i organizacija (članovi upravnog odbora i vlasnici IKT tvrtki).

U ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR) Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) rade na šest tematskih prioritetnih područja (TPP) proizašlih iz postojeće strategije. Vjerujemo da su neki od Vas uključeni u jedan ili više trenutnih tematskih područja i da imate informacije o procesu i kontekstu donošenja ovog važnog strateškog dokumenta. Zajedničkom inicijativom vodećih udruženja IKT industrije (HGK, HUP, CISEX i CROAI) izborili smo priliku za kreiranje prijedloga novog (sedmog) tematskog prioritetnog područja, odnosno nove vertikale za našu IKT industriju.

Za taj cilj potrebno je prikupiti važne informacije i ideje u prvom redu od strane vas, IKT tvrtki, ali i od znanstveno-istraživačkih te ostalih institucija koje smatramo važnima za suradnju u IRI aktivnostima.

Jedan od koraka u definiranju tematskog prioritetnog područja je i tzv. proces poduzetničkog otkrivanja (eng. Entrepreneurial Discovery process – EDP), gdje kao relevantni akteri za ovu tematiku identificiramo nove i potencijalne aktivnosti u područjima našeg djelovanja s ciljem informiranja kreatora javnih politika kako bi se definirala i kreirala prioritetnih područja za aktivnosti poticanja inovacija i specijalizacije.

Prijedlog novog TPP-a u prvom bi se redu trebao fokusirati na transformaciju samog IKT sektora kao vertikalnog područja za razliku od dosadašnjih uloga podrške ili sudjelovanja u kreiranju rješenja u ostalih šest tematskih područja koja su u procesu revizije (kolokvijalno to su ZdravljeEnergija i zaštita okolišaMobilnostSigurnostPrehrambena industrija i Drvna industrija). 

Prilike kojima bismo IRI aktivnostima mogli bolje, brže i jače transformirati našu IKT industriju uvelike ovise i o kvalitetnom ispunjavanju upitnika koji daje veliki doprinos i težinu u postupku kreiranja prijedloga nove vertikale Digitalno i kreativno društvo.

Webinaru se možete priključiti prijavom putem Zoom platforme.

Također pozivamo Vas na ispunjavanje upitnika dostupnog na linku.

Ovaj događaj organiziran je uz financijsku potporu agencija HAMAG BICRO i EEN.

HAMAG BICRO logo & EEN logo
Datum objave: 13.12.2021.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content