U sklopu drugog Švicarsko-hrvatskog programa suradnje planira se nastavak provedbe programa EUROSTARS,  čiji je cilj poboljšanje inovacijskih kapaciteta i međunarodne konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzeća jačanjem njihova sudjelovanja u EUROSTARS programu. Ukupna vrijednost programa je 2,3 milijuna CHF, od čega 2 milijuna CHF predstavlja švicarski doprinos.

EUROSTARS je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Uz sufinanciranje odobrenih projekata malih i srednjih poduzetnika na programu Eurostars, u okviru navedenog programa planirano je i provođenje aktivnosti podrške poduzetnicima u svrhu pronalaska međunarodnog partnera te jačanja kapaciteta za prijavu i provođenje projekata.

Riječ je o aktivnostima podrške koje HAMAG-BICRO provodi od 2018. godine te su do sada uključivale dodjelu vaučera za konzultantske usluge za pripremu prijave na program Eurostars te organizirano vođenje poduzetnika na B2B događanja.

Eurostars je program koji zahtjeva partnerstvo između najmanje dva subjekta iz dvije različite zemlje koje sudjeluju u programu. Kako bi se poduzetnicima olakšalo traženje međunarodnog partnera za prijavu u program, HAMAG-BICRO je do sada potencijalnim prijaviteljima pružao mogućnost odlaska na organizirana događanja za što im je bio pokriven trošak putovanja.

Isto tako, u svrhu poboljšanja kvalitete projektnih prijava, HAMAG-BICRO je otvarao pretprijave i dodjeljivao vaučere za konzultantske usluge najbolje ocijenjenim pretprijavama.

Obzirom da je u tijeku faza definiranja aktivnosti podrške u sklopu Eurostars programa za sljedeće razdoblje, pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje u konzultacijama kako bi razmijenili mišljenje, dosadašnja iskustva i prijedloge koje imate. Pridružite nam se na online konzultacijama koje će se održati 7. lipnja 2023. u 10 sati.

Prijava je obavezna, pa vas molimo da se prijavite ovdje.

Program možete preuzeti ovdje.

Datum objave: 24.05.2023.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content