Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s kolegama iz Švicarske inovacijske agencije Innosuisse ove godine organizira company mission u Švicarsku vezan za projekt Eurostars koji se provodi u sklopu Programa švicarsko-hrvatske suradnje. Primarni cilj putovanja u Švicarsku je pronalazak partnera za prijavu projektne ideje na međunarodni suradnički program Eurostars.

Jedna od glavnih ideja Programa švicarsko-hrvatske suradnje je umrežavanje švicarskih i hrvatskih tvrtki. U tu smo svrhu pokrenuli B2match platormu za predstavljanje samih tvrtki i pronalazak partnera. Platforma je namijenjena tvrtkama iz FinTech i BioTech područja. Ako ste zainteresirani, prijavite se na platformu i izradite svoj profil, tj. predstavite svoje proizvode ili usluge kako bi vas švicarske tvrtke mogle prepoznati i dogovoriti s vama online sastanak.

Kako bi se postiglo što uspješnije povezivanje tvrtki iz dvije zemlje, putovanju u Švicarsku prethodit će prijava na platformu. Također, prije samog putovanja biti će organiziran i online pitch event na kojem ćete moći predstaviti svoju ideju ili usluge koje vaša tvrtka nudi a kako bi svi prisutni dobili boji uvid i ostvarili prvi kontakt.

Nakon što se povežete sa švicarskim tvrtkama putem platforme, krajem rujna ćemo organizirati putovanje u Švicarsku na company mission tijekom kojeg ćete moći ostvariti kontakt uživo s potencijalnim partnerima. HAMAG-BICRO će vam pokriti troškove putovanja (povratna avio karta), a troškove smještaja ćete pokriti sami.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice koje zajednički prijavljuju projekt. Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu za hrvatskog partnera iznosi 200.000 eura, odnosno 60% za mikro i mala poduzeća te 50% za srednja poduzeća od ukupne vrijednosti projekta hrvatskog partnera.

Eurostars je dio Europskog partnerstva za inovativna mala i srednja poduzeća. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Obzor Europa.

Više o programu pročitajte na: 

www.eurostars-eureka.eu te na stranicama HAMAG-BICRO-a.

Sljedeći poziv za Eurostars natječaj očekuje u srpnju 2023. godine:

https://www.eurekanetwork.org/open-calls/eurostars-funding-programme-2023-call-5

Prijavite se i dogovarajte sastanke na: www.b2match.com/e/cro-swiss-partner-search

Datum objave: 12.06.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content