Izvor: 02.09.2022. Mala Ludina- Dodjela godisnje nagrade Vecernjeg lista za najbolji OPG "ZLata vrijedan" na seoskom imanju Moslavacka prica. Nikola Cutuk/PIXELL

Mala Ludina, 2. rujna 2022. - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je partner izbora za najbolje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo "OPG Zlata vrijedan" u organizaciji Večernjeg lista dugi niz godina. Ovogodišnja svečana završnica devetog izbora za najbolji OPG održala se na prekrasnom imanju Moslavačka priča u Maloj Ludini U izboru u kojem svaku županiju te Grad Zagreb predstavlja po jedno obiteljsko gospodarstvo ove godine pobijedila je Anita Trojanović iz Paljeg Brda u Konavlima. Nagradu je ovoj 30-godišnjakinji na svečanoj završnici izbora uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Anita s roditeljima Marijom i Nikšom drži krave, prave sir te uzgajaju voće i povrće.

Izvor: 02.09.2022. Mala Ludina- Dodjela godisnje nagrade Vecernjeg lista za najbolji OPG "ZLata vrijedan" na seoskom imanju Moslavacka prica. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Drugo mjesto je pripalo obitelji Palinkaš, vlasnicima imanja Pavlomir smještenog između Novog Vinodolskog i Bribira gdje imaju vinograde, kušaonicu i trgovinu.

Treće mjesto u izboru osvojila je obitelj Buretić iz Boljunskog Polja. Buretići u malom istarskom selu podno Učke imaju farmu krava i siranu u kojoj prerađuju mlijeko sa svoje farme. Dodatno je uručena i nagrada za najbolju mladu nadu u poljoprivredi koju je osvojio OPG Ivana Spajića u Vrbanju. Mladi poljoprivrednik u Slavoniji uzgaja svinje, krave i koze te ima svoju mesnicu i zapošljava radnike. Ivan ima i planove za daljnji rad te planira prodavati i pileće meso i kobasice od piletine. Tko je najbolji poljoprivrednik, odlučivali su telefonskim glasovanjem i čitatelji Večernjaka.

Datum objave: 05.09.2022.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content