AMSTERDAM, 4. travnja 2024. - Delegacija hrvatskih tvrtki u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je na događanju Eurostars: Ready for Take Off! u Artis Groote Museumu u Amsterdamu u Nizozemskoj.

Tom prilikom inovativni poduzetnici sudjelovali su na gospodarskim susretima u organizaciji nizozemske nacionalne agencije za poduzetništvo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), pronašli međunarodne partnere, stekli uvid u uspješne strategije nizozemskih tvrtki te saznali kako poboljšati svoje izglede za odobrenje prijava na program Eurostars.

Pod motom „Spremni za polijetanje!“ na događanju je sudjelovalo oko 300 poduzetnika iz Nizozemske i dvadesetak drugih zemalja, od Belgije, Njemačke, Austrije, baltičkih zemalja do Južne Koreje i Singapura. Ispred hrvatske delegacije sudjelovale su tvrtke CoreLine d.o.o., Anastasia Company d.o.o., Speculum d.o.o., Gen 0 industrije d.o.o., Fema d.o.o., Lloyds digital d.o.o. i GlycanAge d.o.o.

Gospodarski susreti namijenjeni su malim i srednjim poduzetnicima, tvrtkama koje se bave istraživanjem i razvojem, kao i poduzetnicima zainteresiranima za međunarodnu suradnju i programe potpore. U središtu događanja bila su područja bioznanosti i zdravstva: Personalizirana medicina i regenerativna medicina, održiva rješenja: Ponovna uporaba materijala i energetska učinkovitost, digitalizacija: Pametne industrije i blockchain tehnologije te poljoprivreda i prehrambene tehnologije: Alternativni proteini i otpad od hrane.

Hrvatski su poduzetnici ostvarili brojne kontakte, dobili priliku za nove komercijalne suradnje i promociju svojih proizvoda. Odrađeno je preko pedesetak sastanaka, a sudionici susreta imali su priliku saznati novosti o globalnim trendovima i inovacijama u svom području djelovanja.

Julija Jurić iz tvrtke GlycanAge d.o.o. istaknula je: „Iznimno mi je drago što sam dobila priliku sudjelovati na ovogodišnjem Eurostars Kick off matchmaking eventu u Amsterdamu predstavljajući tvrtku GlycanAge i njezin inovativni koncept biološke dobi temeljen na glikanima. Uspješno sam se povezala s mnogobrojnim kompanijama iz Europe i šire koje su pokazale interes za suradnju u projektima zdravstvenih inovacija. Veliko hvala HAMAG-BICRO-u na dodijeljenom vaučeru i kontinuiranoj inicijativi u pomaganju malim hrvatskim poduzećima. Zato potičem sve zainteresirane da se prijave i prošire poslovnu mrežu ili pronađu partnera za svoj projekt.

HAMAG-BICRO je dodijelio osam vaučera za odlazak na događanje putem javnog poziva raspisanog u veljači ove godine. U planu su i druga događanja namijenjena poticanju malih i srednjih poduzeća pa sve zainteresirane pozivamo da prate novosti na našim mrežnim stranicama.

Primarni cilj odlaska na gospodarske susrete je pronalaženje međunarodnih partnera za istraživačko-razvojne projekte koje sudionici namjeravaju prijaviti u programu Eurostars. Radi se o programu za istraživanje i razvoj, namijenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, putem kojega tvrtke mogu dobiti do 200.000 eura bespovratnih sredstava. Osnovni kriterij je sudjelovanje dva partnera iz minimalno dvije zemlje članice Eurostarsa. Eurostars je dio Europskog partnerstva za inovativna mala i srednja poduzeća. Partnerstvo sufinancira Europska unija kroz Obzor Europa.

Sve informacije o prijavi u program Eurostars mogu se pronaći ovdje.

Datum objave: 09.04.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content