Obavještavamo sve poduzetnike, sukladno točci 3. Programa ESIF Mikro i Mali zajmovi koji je usvojila Vlada Republike Hrvatske (»Narodne novine«, broj 62/16 i 33/20), da je zbog iskorištenja sredstva privremeno obustavljeno zaprimanje novih zahtjeva za ESIF Mikro zajam za obrtna sredstva. Prilikom nove aktivacije pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Poduzetnicima su u okviru paketa na raspolaganju preostale četiri mjere financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF):

  • ESIF Mikro i Mali zajmovi za investicije po sniženim kamatnim stopama od 0,1%-0,5%;
  • moratorij na sve prethodno odobrene ESIF zajmove kao i zajmove za Poljoprivredu i ruralni razvoj;
  • ESIF pojedinačna jamstva s povećanom maksimalnom stopom jamstva za kredite za obrtna sredstva s postojećih 65 % na 80 % glavnice kredita uz suglasnost Agencije prema financijskim institucijama za odgodu otplate i roka korištenja kredita za koje je izdano jamstvo.

Od novih financijskih instrumenata, subjektima malog gospodarstva u poljoprivrednom, prerađivačkom i šumarskom sektoru dostupan je i

  • Mikro zajam za ruralni razvoj za obrtna sredstva s iznosom do 25.000 EUR i kamatom od 0,5 %.

Poduzetnicima su također na raspolaganju i financijski instrumenti Mikro i Mali zajam za poljoprivredu i ruralni razvoj za investicije, ESIF Portfeljna jamstva, Individualna jamstva za poljoprivredu i ruralni razvoj te Nacionalni program Plus.

HAMAG-BICRO je uslijed epidemije uzrokovane koronavirusom među prvima aktivirao provedbu mjera u okviru paketa pomoći hrvatskom gospodarstvu te je u samo mjesec dana zaprimljeno trostruko više zahtjeva nego tijekom cijele protekle godine. Iako je trenutno najveći naglasak na mjerama za ublažavanje posljedica koje epidemija koronavirusa ima na gospodarstvo, poduzetnicima su trenutno, u okviru aktualnog programskog razdoblja (2014.-2020.) na raspolaganju četiri otvorena natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava.

Otvorene natječaje kao i mjere za pomoć poduzetnicima uslijed epidemije koronavirusa pratite na službenoj stranici agencije www.hamagbicro.hr i www.strukturnifondovi.hr.

Datum objave: 08.05.2020.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content