Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjelovala je u drugom međunarodnom sastanku KISS ME projekta od 7. do 9. svibnja 2018. godine u Düsseldorfu (Njemačka). Na sastanku su sudjelovali i dionici iz raznih međunarodnih institucija.

Prvi dan događanja, posjetili su Centar kompetencija za inovacije i poduzetništvo na Sveučilištu Duisburg-Essen gdje su dobili mnoge zanimljive uvide u način rada Centra te su saznali kako promoviraju start-upe i poduzetništvo. Također im je predstavljen novi studijski program Master of Arts in Innopreneurship koji spaja inovaciju i poduzetništvo.

Drugi dan su posjetili Ministarstvo ekonomije, inovacija, digitalizacije i energije koje je ujedno i Upravljačko tijelo za sve projekte u regiji Sjeverna Rajna-Vestfalija financirane iz programa INTERREG Europe. Slijedila je radionica na kojoj su dionici prezentirali iskustva u prekograničnim projektima u kojima sudjeluju u svojim regijama.

Treći i zadnji dan događanja posjetili su klaster NanoMicroMaterialsPhotonics, a prisustvovali su i predstavnici druga dva INTERREG Europe projekta – STEPHANIE i NMP-REG, zajedno s predstavnicom  Ministarstva ekonomije, inovacija, digitalizacije i energije, gospođom Ilkom Meisel i generalnim konzulom Mađarske, gospodinom Balázsom Szegnerom.

Sljedeći međunarodni sastanak održat će se u francusko-španjolskoj graničnoj regiji krajem 2018. godine.

KISS ME je Interreg Europe projekt kojim se nastoje ojačati inovacijski kapaciteti MSP-a uspoređujući pristupe četiri različite granične regije uz razmjenu alata za  uključivanje MSP-a u prekograničnu suradnju, a time i poboljšanja instrumenata politike s ciljem poticanja inovacija u malim i srednjim poduzećima u svakoj regiji.

Pročitajte više na službenim stranicama projekta.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska

+385 1 488 10 43

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Korištenjem stranice hamagbicro.hr pristajete na uporabu kolačića (eng. cookies) more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Zatvori