Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) sudjeluje u projektu BRESE (engl. Border Regions in Europe for Social Entrepreneurship) koji je usmjeren na uklanjanje prepreka, podizanje svijesti i unaprjeđenje instrumenata poslovne podrške za društvena poduzeća.

Zajedno s partnerima iz Njemačke, Latvije, Slovačke i Poljske nastojimo ukloniti prepreke, podignuti svijest i poboljšati programe poslovne potpore za društvene poduzetnike te uvesti društvena poduzeća u politički i društveni program. S obzirom na snažnu fragmentaciju u prilagođenim programima potpore za društvena poduzeća, postoji puno potencijala za međuregionalno učenje.

Iz tog razloga, svaki od partnera je napravio regionalnu analizu o društvenom poduzetništvu, a HAMAG-BICRO kao hrvatski partner je tijekom ljeta 2020. napravio isto za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru.

Cijelu regionalnu analizu o društvenom poduzetništvu na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore možete pročitati ovdje.

Analize ostalih partnera na projektu BRESE možete pronaći na poveznici https://www.interregeurope.eu/brese/library/

Datum objave: 16.10.2020.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content