Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u Zagrebu je 7.12.2023. održala posljednji u seriji info dana o međunarodnim programima za financiranje tržišno orijentiranih projekata (EUREKA, Eurostars i Europsko inovacijsko vijeće) te o podršci koja je poduzetnicima na raspolaganju putem projekta Enterprise Europe Network (EEN).

Mate Kovač

Okupljene poduzetnike uvodnim je obraćanjem pozdravio Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i  razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a, pritom izjavivši: "Osim provedbe natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava i financijskih instrumenata, HAMAG-BICRO također provodi međunarodne programe Eureka, Eurostars i promovira korištenje sredstava iz Europskog inovacijskog vijeća za financiranje projekata suradnje između hrvatskih tvrtki i inozemnih partnera. Isto tako, Agencija pomaže i onim poduzetnicima koji su u potrazi za inozemnim partnerom te ih povezuje s tvrtkama na međunarodnom tržištu kroz sustav Europske poduzetničke mreže već 15 godina. Na taj način, Agencija pruža sveobuhvatnu uslugu poduzetnicima koja uključuje sve mogućnosti i faze poslovanja."

O programima EUREKA i Eurostars, specifičnostima njihove prijave i evaluacije, kao i datumima prijave projektnih prijedloga u 2024. godini govorio je Vladimir Matan (HAMAG-BICRO). Europsko inovacijsko vijeće (EIC), uz naglasak na program EIC Akcelerator, predstavila je Tanja Lukanović (HAMAG-BICRO), a besplatnu podršku u pronalasku međunarodnog partnera u sklopu EEN-a Iva Špoljar Šarić, koordinator komunikacije za hrvatski EEN konzorcij (HAMAG-BICRO).

Vladimir Matan
Tanja Lukanović
Iva Špoljar Šarić
Ebonita Ćurković

Ebonita Ćurković, voditeljica projekta CROBOHUB++ predstavila je Europski digitalni inovacijski centar (EDIH CROBOHUB++), projekt koji ima za cilj podizanje opće razine digitalne zrelosti i zelene transformacije gospodarstva u području proizvodnih tehnologija, poljoprivrede, energije i okoliša te javne i državne uprave kontinentalne Hrvatske. Korisnicima su dostupne besplatne usluge navedene u Katalogu usluga, a zainteresirani se mogu prijaviti putem poveznice. Za korištenje usluga prijaviti se mogu mikro, mala i srednja poduzeća, uključujući obrtnike i OPG-ove, mala poduzeća srednje tržišne kapitalizacije te institucije javne i državne uprave.

Karlo Kukec

Poduzetnici u Zagrebu također su imali priliku čuti zanimljivo izlaganje na temu alternativnih izvora financiranja i VC fundingu koje je održao Karlo Kukec, voditelj projekata iz Invento Capital Partners.

Info dani su tijekom studenog održani u Rijeci, Splitu i Osijeku te ih je, uz Zagreb, popratilo 125 poduzetnika.

Datum objave: 07.12.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content