Kako bi se intenzivirao razvoj gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji, u Gospiću je potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ličko-senjske županije. Potpisivanju je nazočio Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, dok su Sporazum potpisali Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG- BICRO-a. Potpisivanjem ovog Sporazuma, otvorena je dvanaesta po redu ispostava u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2.

Povodom potpisivanja Sporazuma i otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Gospiću, ministar Ćorić je istaknuo kako je danas zapravo novi gospodarski uzlet Ličko-senjske županije. “Boravak HAMAG-BICRO-a u nekom dijelu Hrvatske je definitivno znak da ova Agencija postaje vjerni pratitelj u nekoj sredini gdje postoje idealni uvjeti u mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Upravo je u tome veličina današnjeg događaja i sjajna stvar za poduzetnike s ovih prostora koji će i u ovoj zgradi imati mjesto i način upoznati se s mnogim nejasnoćama vezanim uz njihovo poslovanje. Oni će ovdje moći zatražiti konkretnu informaciju i pomoć. Važno je da je pozicija HAMAG-BICRO-a zapravo pozicija produljene ruke koja je uvijek omogućavala dolazak do naših poduzetnika. Bilo kroz financijske instrumente, bilo kroz brojne programe”, izjavio je ministar Ćorić.

Ernest Petry, ličko-senjski župan naglasio je važnost potpisivanja Sporazuma u okviru kojeg je otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a u prostorijama Razvojnog centra Ličko-senjske županije jer će na taj način budućim poduzetnicima biti dostupne brojne usluge. “Ličko-senjska županija unatrag 7-8 mjeseci intenzivno radi na podizanju gospodarstva u našoj Županiji. Pri tome ima veliki oslonac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. U tijeku su brojne aktivnosti na pokretanju poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji, a javnost je upoznata kako smo sve ovo vrijeme imali intenzivne aktivnosti sa svim resornim Ministarstvima Vlade RH. Zato s pravom očekujemo veliki broj investitora, od javnih ustanova i poduzeća do privatnih ulagača. To se događa disperzivno, po cijeloj županiji, u svim gradovima i općinama. Upravo će agencija HAMAG-BICRO intenzivno pratiti taj razvoj koja od danas ima svoj ured u Gospiću, kazao je župan Petry.

Prisutnima se obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Potpisivanje Sporazuma s Ličko-senjskom županijom o uspostavi našeg ureda ima veliko značenje jer to znači biti na mjestu događaja, vođenje brige o svemu što se tiče gospodarstva na ovim prostorima. Ovo je danas dvanaesti ured HAMAG-BICRO-a u Hrvatskoj, a to znači da nam je ostalo još osam za pokretanje. Ovo je važan nastavak započetog ciklusa iz 2012. godine kroz projekt BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija. Kako sam vidio, Razvojni centar Ličko-senjske županije ima idealne uvjete za inkubatorsko-akceleracijski razvoj koji ujedinjujemo u jednu veliku mrežu“.

Potpisivanju Sporazuma također je nazočila saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, gradonačelnici Gradova Otočca i Gospića, ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević kao i nekolicina načelnika Općina. Nakon ovoga skupa župan Petry je organizirao još jednu koordinaciju na kojoj su u zgradi Županije sudjelovali gradonačelnici i načelnici Općina koji su elaborirali gospodarsku problematiku na svojim područjima. Ministar Tomislav Ćorić ponovio je kako je novi Ured HAMAG-BICRO-a pravo mjesto za rješavanje poduzetničkih problema.

Mogu samo ponoviti da se svatko bez ustručavanja može javiti u novi Ured i na jednom mjestu dobiti sve informacije koje se tiču poduzetničke klime i pokretanja poduzetništva. Uz HAMAG-BICRO stoje Republika Hrvatska i resorno Ministarstvo, što je najbolji pokazatelj boljih poduzetničkih vremena koja ovamo dolaze”, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja pri susretu s gradonačelnicima i načelnicima Općina.

Datum objave: 09.03.2022.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content