Kako bi se intenzivirao razvoj gospodarstva u Ličko-senjskoj županiji, u Gospiću je potpisan Sporazum o suradnji između Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Ličko-senjske županije. Potpisivanju je nazočio Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja, dok su Sporazum potpisali Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG- BICRO-a. Potpisivanjem ovog Sporazuma, otvorena je dvanaesta po redu ispostava u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2.

Povodom potpisivanja Sporazuma i otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Gospiću, ministar Ćorić je istaknuo kako je danas zapravo novi gospodarski uzlet Ličko-senjske županije. “Boravak HAMAG-BICRO-a u nekom dijelu Hrvatske je definitivno znak da ova Agencija postaje vjerni pratitelj u nekoj sredini gdje postoje idealni uvjeti u mikro, malom i srednjem poduzetništvu. Upravo je u tome veličina današnjeg događaja i sjajna stvar za poduzetnike s ovih prostora koji će i u ovoj zgradi imati mjesto i način upoznati se s mnogim nejasnoćama vezanim uz njihovo poslovanje. Oni će ovdje moći zatražiti konkretnu informaciju i pomoć. Važno je da je pozicija HAMAG-BICRO-a zapravo pozicija produljene ruke koja je uvijek omogućavala dolazak do naših poduzetnika. Bilo kroz financijske instrumente, bilo kroz brojne programe”, izjavio je ministar Ćorić.

Ernest Petry, ličko-senjski župan naglasio je važnost potpisivanja Sporazuma u okviru kojeg je otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a u prostorijama Razvojnog centra Ličko-senjske županije jer će na taj način budućim poduzetnicima biti dostupne brojne usluge. “Ličko-senjska županija unatrag 7-8 mjeseci intenzivno radi na podizanju gospodarstva u našoj Županiji. Pri tome ima veliki oslonac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. U tijeku su brojne aktivnosti na pokretanju poduzetništva u Ličko-senjskoj županiji, a javnost je upoznata kako smo sve ovo vrijeme imali intenzivne aktivnosti sa svim resornim Ministarstvima Vlade RH. Zato s pravom očekujemo veliki broj investitora, od javnih ustanova i poduzeća do privatnih ulagača. To se događa disperzivno, po cijeloj županiji, u svim gradovima i općinama. Upravo će agencija HAMAG-BICRO intenzivno pratiti taj razvoj koja od danas ima svoj ured u Gospiću, kazao je župan Petry.

Prisutnima se obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Potpisivanje Sporazuma s Ličko-senjskom županijom o uspostavi našeg ureda ima veliko značenje jer to znači biti na mjestu događaja, vođenje brige o svemu što se tiče gospodarstva na ovim prostorima. Ovo je danas dvanaesti ured HAMAG-BICRO-a u Hrvatskoj, a to znači da nam je ostalo još osam za pokretanje. Ovo je važan nastavak započetog ciklusa iz 2012. godine kroz projekt BOND – Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija. Kako sam vidio, Razvojni centar Ličko-senjske županije ima idealne uvjete za inkubatorsko-akceleracijski razvoj koji ujedinjujemo u jednu veliku mrežu“.

Potpisivanju Sporazuma također je nazočila saborska zastupnica Anita Pocrnić Radošević, gradonačelnici Gradova Otočca i Gospića, ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević kao i nekolicina načelnika Općina. Nakon ovoga skupa župan Petry je organizirao još jednu koordinaciju na kojoj su u zgradi Županije sudjelovali gradonačelnici i načelnici Općina koji su elaborirali gospodarsku problematiku na svojim područjima. Ministar Tomislav Ćorić ponovio je kako je novi Ured HAMAG-BICRO-a pravo mjesto za rješavanje poduzetničkih problema.

Mogu samo ponoviti da se svatko bez ustručavanja može javiti u novi Ured i na jednom mjestu dobiti sve informacije koje se tiču poduzetničke klime i pokretanja poduzetništva. Uz HAMAG-BICRO stoje Republika Hrvatska i resorno Ministarstvo, što je najbolji pokazatelj boljih poduzetničkih vremena koja ovamo dolaze”, istaknuo je ministar gospodarstva i održivog razvoja pri susretu s gradonačelnicima i načelnicima Općina.

Datum objave: 09.03.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content