Od 05.-07.10.2022.  godine u prostorijama BIOCentra te u suorganizaciji Europske poduzetničke mreže i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održana su 4 modula kao priprema za poduzetništvo, kako bi znanstvenici svoje ideje i projekte transformirali u poduzetnički pothvat.

Prva tri modula je predavala Ana-Marija Špicnagel Ćurko direktorica IPS Konzaltinga, a u svakom od modula obrađene su određene teme.

Modul 1 je obuhvaćao područje izrade poslovnog plana. U tom modulu su obrađene teme: vrste poduzetništva, tko je poduzetnik i tipovi poduzetnika, svrhe i načela poslovnog plana, sadržaj poslovnog plana i koje su najčešće greške u pripremi poslovnog plana. izrade poslovnog plana u kojem Namijenjene svim znanstvenicima koji žele biti pokretači inovacija i održivog razvoja u poduzetništvu.

Modul 2 je obuhvaćao područje upravljanje projektima te se tu najviše obrađivala tema projektna ciklusa, ciljevi i pokazatelji projekta te razrada aktivnosti kao i uloga i vještine voditelja projekta kao i vidljivost projekta.

Modul 3 je pokrivao područje pristupa financiranja sa svojim izvorima financiranja, kako pristupiti bankama i fondovima te kako filtrirati natječaje.

Zadnji modul je predavala dr.sc. Zrinka Banić Tomišić, a u tom modulu je obrađeno područje zaštite intelektualnog vlasništva gdje se predstavila važnost i oblici IV-a, zaštita izuma patentom te strategija zaštite i upravljanje IV-om.

Polaznici su također imali priliku upoznati se s radom i uslugama pojedinačnih laboratorija BIOCentra.

Sudionici su ocijenili radionice korisnim i zanimljivim s dosta interakcije i temama koje bi zainteresirani poslušati u budućnosti.

#EENCanHelp

Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content