Od 05.-07.10.2022.  godine u prostorijama BIOCentra te u suorganizaciji Europske poduzetničke mreže i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) održana su 4 modula kao priprema za poduzetništvo, kako bi znanstvenici svoje ideje i projekte transformirali u poduzetnički pothvat.

Prva tri modula je predavala Ana-Marija Špicnagel Ćurko direktorica IPS Konzaltinga, a u svakom od modula obrađene su određene teme.

Modul 1 je obuhvaćao područje izrade poslovnog plana. U tom modulu su obrađene teme: vrste poduzetništva, tko je poduzetnik i tipovi poduzetnika, svrhe i načela poslovnog plana, sadržaj poslovnog plana i koje su najčešće greške u pripremi poslovnog plana. izrade poslovnog plana u kojem Namijenjene svim znanstvenicima koji žele biti pokretači inovacija i održivog razvoja u poduzetništvu.

Modul 2 je obuhvaćao područje upravljanje projektima te se tu najviše obrađivala tema projektna ciklusa, ciljevi i pokazatelji projekta te razrada aktivnosti kao i uloga i vještine voditelja projekta kao i vidljivost projekta.

Modul 3 je pokrivao područje pristupa financiranja sa svojim izvorima financiranja, kako pristupiti bankama i fondovima te kako filtrirati natječaje.

Zadnji modul je predavala dr.sc. Zrinka Banić Tomišić, a u tom modulu je obrađeno područje zaštite intelektualnog vlasništva gdje se predstavila važnost i oblici IV-a, zaštita izuma patentom te strategija zaštite i upravljanje IV-om.

Polaznici su također imali priliku upoznati se s radom i uslugama pojedinačnih laboratorija BIOCentra.

Sudionici su ocijenili radionice korisnim i zanimljivim s dosta interakcije i temama koje bi zainteresirani poslušati u budućnosti.

#EENCanHelp

Datum objave: 13.10.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content