Danas je u Gornjoj Stubici održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati revitalizacije poslovnog kompleksa „Dona“. Na konferenciji za medije sudjelovali su članica uprave HAMAG – BICRO-a Marijana Oreb, župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić te direktorica Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije Martina Jantol Županić.

Spomenuti poslovni kompleks površine je 163 tisuće kvadratnih metara, a od sada će se koristiti kao poduzetnička zona u Gornjoj Stubici, koja je investitore oslobodila komunalne naknade u prvoj godini. U objektu je trenutačno oko 80 djelatnika, a do kraja godine zaposlit će se još njih 40. Ukupna vrijednost ulaganja novih firmi u prostor Done je oko 20 milijuna kuna. Sastoji se od iznosa za kupnju prostora, ulaganja u adaptaciju prostora te nabave strojeva potrebnih za ulazak u kompleks. „Mislim da je ovo klasičan, školski primjer kako zapravo treba lokalna i regionalna samouprava surađivati sa svojim poduzetnicima i obrtnicima. Radi se o jedinstvenom projektu u kojem je 13 obrtnika s područja Krapinsko – zagorske županije uselilo u prostor nekada poznate tvornice za preradu voća i sokova, Done u Gornjoj Stubici, pokrenulo proizvodnju i pozitivnu stubičku priču. Radi se, kako je istaknuo župan, o sinergiji poduzetnika i gospodarstvenika, Općine, Županije, Poduzetničkog centra, Zagrebačke banke i HAMAG – BICRO, a korist projekta bit će višestruka. - Prije svega, naši poduzetnici i obrtnici su dobili prostor gdje se mogu razvijati, tu su nove investicije i novo zapošljavanje koje će dodatno zaustaviti iseljavanje mladih iz KZŽ jer će ovdje moći naći posao, iako je naša županija jedna od onih gdje ljudi najmanje odlaze, to je zato jer smo u posljednjih nekoliko godina otvorili preko 4000 novih radnih mjesta i omogućili mladima da ovdje rade i osnivaju obitelj“, rekao je župan Željko Kolar.  

Uspješnu poduzetničku priču pohvalila je i članica Uprave HAMAG – BICRO Marijana Oreb, istaknuvši da se u dijelu zajmova radi o vrijednosti 1,7 milijuna kuna u partnerstvu sa Zagrebačkom bankom, te dodala: „Osim ovog projekta, kojeg smo potaknuli s ESIF zajmovima, ukupno gledano HAMAG-BICRO je u Krapinsko-zagorskoj županiji potaknuo investicije u iznosu od 237,2 milijuna kuna.” 

Direktorica poduzetničkog centra Martina Jantol Županić istaknula je da je veseli što je Poduzetnički centar sudjelovao u jedinstvenom projektu na razini Hrvatske. „Sve su tvrtke iz Zagorja, a ukupna vrijednost ulaganja je gotovo 20 milijuna kuna, za realizaciju kupnje, ulaganja u adaptaciju i modernizaciju prostora i adekvatnu opremu i strojeve. Sredstva su realizirali kroz nekoliko kreditnih linija, sa sufinanciranim kamatama, a istaknula bih susretljivost što se tiče HAMAG – BICRO, jer ovaj projekt je iznimno kompleksan i zahtjevan, preko linije ESIF - Mali zajam osigurano je 5 zahtjeva.

Datum objave: 18.01.2019.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content