Inovacijski centar Nikola Tesla pokrenuo je, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt Scinergy u okviru svojeg programa Nuqleus. Cilj je projekta tvrtkama u Hrvatskoj omogućiti ekskluzivan pristup ekspertizi vrhunskih znanstvenika i znanstvenoj infrastrukturi koja im je potrebna za razvoj ili unaprjeđenje proizvoda, usluga ili poslovnih procesa te tako potaknuti jaču suradnju poslovne i znanstvene zajednice. Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji koordinira Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School i Massachusetts Institute of Technology.

Prijaviti se može bilo koja tvrtka registrirana u Hrvatskoj, kojoj je potrebna znanstvena ekspertiza kako bi postala inovativnija i konkurentnija na tržištu. Prijavljene tvrtke bit će uparene sa znanstvenicima čija se ekspertiza i specifična znanja najbolje podudaraju s njihovim potrebama, a područja ekspertize uključuju umjetnu inteligenciju, energetiku, elektrotehniku, računarstvo, biotehnologiju, agronomiju, medicinu, fiziku i druga.

Odabrani znanstvenici i predstavnici tvrtki susrest će se na matchmaking događanju u veljači 2024., gdje će se upoznati i istražiti potencijale za suradnju. Uparene tvrtke i znanstvenici potom će tijekom dvomjesečnog razdoblja kroz vođene sastanke dobiti potrebnu edukaciju, pomoć u strukturiranju suradnje, uvid u mogućnosti za financiranje i ostalu podršku.

Za sudjelovanje u projektu Scinergy tvrtke se mogu prijaviti do 21. siječnja 2024. Sudjelovanje u projektu je besplatno za sve odabrane sudionike, a financira se EU sredstvima.

Više o projektu Scinergy i postupku prijave doznajte na poveznici https://nuqleus.io/scinergy/. Odgovore na sve eventualne nedoumice u vezi prijave možete saznati na webinaru koji će se održati 16. siječnja s početkom u 10:00 sati. Prijave za webinar zaprimaju se putem obrasca na poveznici.

Datum objave: 09.01.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content