Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u sklopu aktivnosti projekta CEUP 2030 (Central Europe Upstreaming for Policy Excellence in Advanced Manufacturing & Industry 4.0 towards 2030) organizira online radionicu na temu inteligentnih proizvodnih sustava:

Trend and Innovation Network Dialogue Meeting – Intelligent Production Systems

u četvrtak, 27. svibnja 2021. godine

s početkom u 10.00 sati.

U uvodnom dijelu radionice sudionicima će se obratiti Ante-Janko Bobetkočlan Uprave HAMAG-BICRO-a te će biti predstavljen projekt CEUP 2030. Dr. sc. Vlatka Petrović, voditeljica Ureda za transfer tehnologije te koordinatorica EIT Manufacturing Hub-a, predstaviti će rad EIT Manufacturing Hub-a.

Na tehničkom panelu će prof. dr. sc. Bojan Jerbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstaviti primjenu inteligentnih proizvodnih sustava, dok će dr. sc. Iva Papeš iz tvrtke HSTec Zadar, inovativne razvojno-proizvodne tvrtke s dugogodišnjim iskustvom na području visoko-brzinskih motorvretena, industrijske automatizacije i robotike, prezentirati primjere inteligentnih proizvodnih sustava proizvedenih u Hrvatskoj. Na kraju prvog dijela radionice, doc. dr. sc. Žarko Janić iz tvrtke Končar – Energetski transformatori d.o.o, najvećeg dobavljača velikih energetskih transformatora, predstavit će inteligentne proizvodne sustave u diskretnoj proizvodnji.

U nastavku će se održati okrugli stol koji je zamišljen kao razmjena znanja i iskustava između privatnog sektora, akademske zajednice i kreatora politika u Republici Hrvatskoj. Na okruglom stolu sudjelovat će dr. sc. Iva Papeš iz tvrtke HSTec Zadar, doc. dr. sc. Žarko Janić iz tvrtke Končar – Energetski transformatori d.o.o., prof. dr. sc. Bojan Jerbić sa Zavoda za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje te Luka Novosel iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Sudionici će iznijeti svoja poslovna iskustva razvoja i implementacije inteligentnih proizvodnih sustava te će raspravljati o potencijalu i prostoru za napredak.

Okrugli stol će moderirati doc. dr. sc. Miro Hegedić sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Radionica će se održati putem GoToMeeting platforme, a prijaviti se možete do srijede, 26. svibnja 2021. putem poveznice.

Program možete preuzeti ovdje.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content