Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) predstavila je 26.9.2017. svoje programe na konferenciji „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ u organizaciji Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria u suradnji s portalom Women in Adria.


Konferencija je osmišljena kao odgovor na činjenicu da iako mnoge institucije imaju programe za poduzetnice, one često ne mogu doći do pravih informacija o mogućnostima financiranja. Ideja je bila okupiti sve relevantne institucije na jednom mjestu, tako da poduzetnice na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije i postaviti željena pitanja. Konferenciju je otvorila Alma Saganić, predsjednica udruge Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria, a nakon nje se prisutnima obratila Ivana Matić, direktorica Women in Adria (WiA) predstavivši svoj projekt, program članstva i sve pogodnosti koje se pružaju članicama i partnerima Women in Adria. Zatim je uslijedilo i kratko obraćanje predsjednika Komore Zagreb HGK-a, Zlatana Frohlicha.

Nakon uvodnog dijela, sudionicama su predstavljene konkretne mogućnosti financiranja iz različitih institucija. Mogućnosti financiranja osobnih automobila i pogodnosti za WiA članice predstavila je Sanja Mehinovć iz Raiffeisen leasinga i dr.sc. Paško Anić-Antić iz ATF savjetovanja d.o.o. koji je detaljno objasnio porezni aspekt i mogućnosti poreznih olakšica za poduzetnice. Raiffeisen banku, kao i posebne programe i kreditne linije za poduzetnice predstavila je Tamara Pavičić, viši voditelj poslovnog odnosa RBA. O potporama i mjerama za poduzetnike Grada Zagreba govorila je Nera Pavić, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo.

Pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac predstavila je programe  Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za poduzetnike posebno naglasivši ulogu HAMAG-BICRO-a koji većinu od njih i provodi. Same programe HAMAG-BICRO-a predstavila je Josipa Kutle Stepančić, voditeljica Službe za kreditiranje iz Sektora za financijske instrumente HAMAG-BICRO-a. ESIF mali i mikro zajmovi te jamstva probudili su veliko zanimanje poduzetnica te su iste postavljale puno pitanja.

Datum objave: 26.09.2017.
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content