U sklopu B-Blue projekta Programa prekogranične suradnje Jačanje upravljanja Mediterana (Interreg Mediterranean) raspisan je natječaj BlueMed hackathon "Ideje i rješenja za zdravo Sredozemno more, bez plastike". Pozivaju se na sudjelovanje polaznici dodiplomskih studija u STEM području, polaznici postdiplomskog programa, dizajneri, kreativci i mladi stručnjaci iz područja znanosti o moru u dobi od 18 do 30 godina, bez obzira na zemlju podrijetla. Traže se rješenja za onečišćenja plastikom i promicanje održivog plavog rasta na Mediteranu.

Rok za prijave je do 10. svibnja putem poveznice. BlueMed hackaton održat će se virtualno 18. svibnja 2021.

Pobjednici će biti objavljeni tijekom završnog događaja u lipnju 2021. godine te će imati mogućnost razvoja njihove projektne ideje u poslovni plan uz stručno vodstvo. Poslovni planovi pobjednika biti će predstavljeni tijekom izložbe ECOMONDO u listopadu 2021. u Riminiju (Italija).

ECOMONDO je najvažniji događaj u Europi za tehnološke i industrijske inovacije u području kružnog gospodarstva. Pobjednici će imati priliku upoznati ostale tvrtke i investitore te planirati poslovanje s njima.

Ostale informacije o događaju možete pronaći ovdje.

Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content