Pozivamo zainteresirane na online radionicu na temu „Servitizacija – postupak razvoja usluga u proizvodnim poduzećima“ koja će se održati 18. prosinaca s početkom u 10:00 sati, u organizaciji Europske poduzetničke mreže (EEN) i Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Servitizacija je stvaranje novih usluga na temelju postojećih proizvoda koji se već nalaze u ponudi poduzeća. Kroz „servitizaciju“ poduzeća unapređuju svoju ponudu i umjesto samo proizvoda nude proizvode i usluge ili samo usluge stvorene na proizvodu. Servitizacija pomaže tradicionalnim industrijama da ostanu konkurentne, bolje reagiraju na izazove i promjene na tržištu te se brže prilagođavaju svoju ponudu novim zahtjevima kupaca.

Ovdje možete pogledati kratak video kao uvod u tematiku i metodologiju razvijenu u okviru CE Interreg projekta Things+, koja svoju primjenu ima u malim i srednjim poduzećima.

Sadržaj predavanja:

  • Servitizacija ili stvaranje usluga na temelju postojećih proizvoda
  • Izazovi i koristi od servitizacije u proizvodnim, malim i srednjim poduzećima
  • Metodologija razvoja usluga – četiri faze i ključni alati
  • Primjeri servitizacije u malim i srednjim poduzećima
  • Kako postati certificirani ekspert za servitizaciju

Ukratko o predavaču:

Boris Golob je direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci. Kao poslovni savjetnik dvadesetak godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Jedan od 28 Strategyzerovih certificiranih trenera za platno poslovnog modela na svijetu, Cepas - Bureau Veritas certificirani Servitization Manager.

Predviđeno trajanje: dva sata

Kotizacija: ne naplaćuje se

Broj sudionika: ograničen na 140

àRadionica će se održati online, putem platforme GoToMeeting. Prijavljeni će dan prije održavanja radionice zaprimiti e-mail s poveznicom preko koje će se priključiti događanju.

àPrijaviti se možete preko poveznice najkasnije do 12:00 sati 17.12.2020.

Datum objave: 15.12.2020.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content