U Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe potpisani su sporazumi s devet akceleratora u okviru mjere iz Nacionalnoga programa oporavka i otpornosti vrijedne 8 milijuna eura koja će doprinijeti novooosnovanim poduzećima (start-upovima) da se pripreme za prvu investiciju i izlazak na tržište.

“U Hrvatskoj su trenutačne akceleracijske aktivnosti ograničene, a potražnja za uslugama akceleratora velika stoga će ovom vrijednom mjerom novoosnovana poduzeća dobiti podršku koja im je potrebna radi poboljšanja financijskih planova i predstavljanja proizvoda, ali i postavljanja održive tržišne strategije” – rekao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a.

Ciljna skupina su inovativna mala i srednja poduzeća od kojih se očekuje da razvijaju svoj kapacitet i poslovnu ideju prije nego što zatraže vanjska ulaganja.

“Ono što radimo u Agenciji, a to je da pružamo kontinuiranu potporu našim poduzetnicima, nastavljamo raditi i kroz ovaj program akceleracije koji bi trebao obuhvatiti do čak 160 novoosnovanih poduzeća koja će bespovratna sredstva moći upotrijebiti za razvoj proizvoda i usluga koji minimalno moraju biti na tehnološkoj razini spremnosti 5 – naglasio je Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a.

Priprema i objavljivanje poziva za dostavu prijedloga za pokretanje i jačanje akceleracijskoga programa, kao i odabir akceleratora završit će se u prvoj godini ulaganja, a program ili aktivnosti akceleracije trebale bi se pokrenuti u roku od 6 mjeseci od početka provedbe mjere.

Datum objave: 04.06.2024.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content