KRAPINA, 23.02.2022. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je jedanaestu po redu ispostavu u Krapinsko-zagorskoj županiji u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

Prisutnima se obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: „HAMAG-BICRO kao ključna Vladina agencija za malo i srednje poduzetništvo prepoznala je decentralizaciju kao pravi put za povećanje dostupnosti provjerenih i ažurnih informacija svakom malom i srednjem poduzetniku odmah i sad, bez obzira na adresu njihova poslovanja. Stoga proteklih tjedana intenzivno radimo na otvaranju ispostava u županijama diljem Hrvatske. Današnjim otvorenjem jedanaeste ispostave u Krapinsko-zagorskoj županiji omogućujemo svim poduzetnicima sjeverne regije brzo i dostupno informiranje o aktualnim i budućim programima financiranja, stoga ih ovim putem pozivam neka nam se obrate s povjerenjem. Do sada smo kroz različite programe financiranja u Krapinsko-zagorskoj županiji potaknuli investicije ukupne vrijednosti 755,1 milijuna kuna te potaknuli otvaranje gotovo 900 novih radnih mjesta. Covid paketom mjera ukupne vrijednosti 64,5 milijuna kuna potpomogli smo 180 poduzetnika.

Okupljene uzvanike pozdravila je i Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije: „Za 2022. godinu Krapinsko-zagorska županija osigurala je preko 9 milijuna kuna za razvoj gospodarstva, a uz sinergijski učinak sredstava fondova Europske unije, uvjereni smo da možemo potaknuti jači razvoj zelenog i digitalnog gospodarstva. Upravo u tome će nam pomoći HAMAG-BICRO koji će uz Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije omogućiti poduzetnicima pravovremene, kvalitetne i konkurentne informacije za njihove investicije.“

Zoran Gregurović, gradonačelnik grada Krapine naglasio je: „Drago mi je da smo danas ovdje u Inkubatoru zahvaljujući Županiji koja je pokrenula projekt na zemljištu koje je ustupio Grad Krapina, a naravno pomogla je i Vlada Republike Hrvatske kroz određene programe. Danas imamo jedan reprezentativan objekt gdje će pomoć naći svi oni koji počinju s radom. Otvaranje ureda HAMAG-BICRO-a u srcu Zagorja, u Krapini, uistinu će doprinijeti još većem otvaranju obrta i tvrtki te ohrabriti mnoge za nove investicije.“

U ulozi domaćina, Denis Ranogajec, zamjenik direktorice Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije istaknuo je kako je otvaranje ureda HAMAG-BICRO-a u poslovno-tehnološkom inkubatoru prilika svim poduzetnicima Krapinsko-zagorske županije za ostvarivanje konkretne podrške u realizaciji razvojnih planova. „Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije pouzdan je partner investicija poduzetnika i obrtnika županije preko 20 godina te se veselimo novim projektima i nastavku podrške koju nam pruža HAMAG BICRO.“, dodao je Ranogajec. Potom je Mate Kovač, ravnatelj Sektora za podršku i razvoj poduzetništva, koordinaciju i međunarodnu suradnju HAMAG-BICRO-a prezentirao plan decentralizacije usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND te najavio skorašnje otvaranje novih ispostava.

Otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Krapini prisustvovali su također i Žarko Tušek, predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga sabora, Sanja Mihovilić i Ljiljana Malogorski, pročelnice Krapinsko-zagorske županije,  Darko Varga, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije te Janja Kantolić, poslovna tajnica HGK - Županijske komore Krapina.

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja trenutno objedinjuje 98 poduzetničkih potpornih institucija iz cijele Hrvatske. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Projektom je planirano otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a.

U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Krapini poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Agencije Ivana Kovačić

Datum objave: 23.02.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content