Nakon iznimno uspješne provedbe prvog i drugog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), Ministarstvo znanosti i obrazovanja održalo je u suradnji s Europskom svemirskom agencijom (ESA) treći informativni dan s ciljem pružanja informacija o nadolazećem trećem nacionalnom ESA pozivu.

Informativni dan održan je 8. lipnja 2022. godine u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER), a otvorio ga je dr. sc. Hrvoje Meštrić, ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja, naglasivši kako je suradnja s ESA-om važan korak za jačanje suradnje znanstvene zajednice i gospodarskog sektora. Prisutne je uvodno pozdravio i direktor ZICER-a gospodin Frane Šesnić, i član Uprave HAMAG-BICRO-a Želimir Kramarić, dok je u ime ESA-e uvodni govor održala gospođa Nathalie Tinjod.

Ukupno je sudjelovalo više od 80 zainteresiranih dionika koji su imali prilike poslušati prezentacije na temu trećeg nacionalnog ESA poziva, koji će biti otvoren za prijave projektnih prijedloga u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava te edukativne aktivnosti namijenjene znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama s ciljem podizanja svijesti o značaju i mogućnostima područja svemira, kao i stjecanja novih vještina u kontekstu svemirskih tehnologija, ali i ostvarivanja suradnje između gospodarskog i akademskog sektora.

Sudionici su također dobili informacije vezane uz prijavu projektnog prijedloga u sklopu ESA natječaja, kao i smjernice o načinu pisanja prijedloga. 

Treći nacionalni ESA poziv za prijavu projektnih prijedloga bit će otvoren od 15. lipnja do 29. srpnja 2022. godine

Za dodatne informacije vezane uz treći poziv možete se obratiti na e-mail adresu: .

Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content