ZAGREB – 15.2.2022. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) u suradnji s Europskom poduzetničkom mrežom (EEN) organizirala je info dan na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa EUREKA i Eurostars u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

Sudionicima se prvo obratio zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a Ante-Janko Bobetko istaknuvši važnost projekata međunarodne suradnje.

Ante-Janko Bobetko
Izvor: HAMAG-BICRO

Programe EUREKA i Eurostars te trenutno otvorene natječaje i najave natječaja za buduće razdoblje predstavila je Marija Galeković, vršiteljica dužnosti Službe za međunarodnu suradnju u HAMAG-BICRO-u te Nacionalni koordinator projekata EUREKA i Eurostars. Usporedivši ta dva programa, istaknula je da je „EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti, pri čemu je cilj programa potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, dok je Eurostars je program za istraživanje i razvoj nastao kao zajednička inicijativa EUREKA-e i Europske komisije i osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice. Ono što je posebno važno je da glavni partner na projektu mora biti inovativno malo ili srednje trgovačko društvo (Innovative SME).“ Rok za predaju projektnih prijedloga na sljedeći Eurostars natječaj je 24. ožujka 2022. do 14.00 sati.

Marija Galeković
Izvor: HAMAG-BICRO

Projekt Europske poduzetničke mreže (EEN), koja poduzetnicima besplatno omogućuje pronalazak međunarodnog partnera i podršku u internacionalizaciji poslovanja, predstavila je Iva Špoljar Šarić, Communication Champion hrvatskog EEN konzorcija iz  HAMAG-BICRO-a.  Istaknula je važnost EEN-a i njegovih besplatnih usluga koje su na raspolaganju poduzetnicima, kao i mogućnost pronalaženja međunarodnog partnera.  Info dan završio je prezentacijom g. Nenada Buljana, člana Eurostars nezavisnog ocjenjivačkog odbora na temu „Kako pripremiti dobru Eurostars prijavu“. Sudionicima je detaljno objašnjen proces evaluacije projekata uz mnoštvo konkretnih savjeta kako što bolje napisati svoju projektnu prijavu.

Nenad Buljan
Izvor: HAMAG-BICRO

Ostali zainteresirani koji nisu mogu sudjelovati na radionici 15. veljače uživo, još uvijek se mogu prijaviti na našu online radionicu koja će se održati u petak 18. veljače s početkom u 10.00 sati putem GoToMeeting platforme. Poveznica za prijavu na online događanju je na sljedećem linku.

Program za online Info dan možete preuzeti ovdje.

Naše uspješne priče Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content