ZAGREB, 30. srpnja 2020. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), kao hrvatski projektni partner u okviru projekta MEET.IN.G iz Horizon 2020 programa, sudjelovala je na kick-off sastanku zajedno sa ostalim projektnim partnerima Fondazione di partecipazione per l'innovazione e lo sviluppo imprenditoriale (Fondazione ISI); Italija i Toulon var technologies (TVT Innovation); Francuska. Na sastanku se pričalo o izazovima, ciljevima i aktivnostima projekta.

Cilj projekta MEET.IN.G (engl. MEETings for INnovation Growth in SMEs: Enhancing collaboration with innovative start-ups) je zajedničko rješavanje izazova podrške inovacijama, odnosno promovirati usvajanje prakse Otvorene Inovacije (OI) MSP-a kako bi se ojačala suradnja između MSP-a i inovativnih start-up tvrtki.

Ova bi sinergija stvorila vrijednost za obje uključene strane. S jedne strane, europska MSP-a, posebno oni tradicionalnih sektora, mogli bi inovirati svoje poslovanje, ne samo u smislu novih proizvoda ili procesa, već i u smislu transformacije poslovnog modela. S druge strane, start-up tvrtke mogle bi ostvariti povlašteni pristup tržištu.

Projekt će pokušati identificirati koju ulogu bi europske agencije za inovacije mogle igrati u olakšavanju usvajanja OI praksi manjih tvrtki.

Više o projektu možete pronaći ovdje.

Datum objave: 03.08.2020.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content