Izvor: Lider media

Mursko Središće, 9. lipnja 2022. - Četvrti ovogodišnji Lider invest počeo je u Murskom Središću u organizaciji Lider media. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je i ovaj puta partner konferencije koja prati i nagrađuje proizvodne investicije diljem Hrvatske. Lider invest Sjever je posljednja etapa investa prije same završnice i dodjele nagrada za najbolje proizvode investicije koja će se održati početkom listopada u Zagrebu.

U sklopu Lider invest Sjever održana su i dva panela. 'Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč preprekama' bila je tema prvog panela, dok su na drugom predstavnici tvrtki Sobočan i Press Glass pokazali dobre primjere investicija iz prakse.

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, uvodno je rekao kako su sve tvrtke jednake, ali da su neke ipak 'jednakije' od drugih, a to su one proizvode tvrtke.

- Smatram da će standard i život biti bolji kada u Hrvatskoj bude toliko proizvodnih tvrtki koliko ih ima ovdje na sjeveru Hrvatske - rekao je Šajatović i dodao da je proizvodnja vrhunac ekonomije te da nas samo proizvodnja može dignuti sa začelja Europske unije.

Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, je dodao kako je u zadnje dvije godine bilo jako teško očuvati proizvodnju, ali da zna da su neki u Županiji čak i povećali svoju proizvodnju u zadnje dvije godine.

- Svako radno mjesto koje je očuvano je iznimno važno i vrijedno. Naše gospodarske zone nemaju slobodnog mjesta, pa smo već krenuli u fazu proširenja i nadam se da ćemo u tome brzo uspjeti – rekao je Srpak.

Dotaknuo se i geografskog položaja za koji je rekao da je specifičan jer su Slovenija, Mađarska pa i Austrija jako blizu što je dobro, ali i u neku ruku loše, zbog odljeva radne snage. Također, dodao je kako je u Županiji jako malo nezaposlenih.

Predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec je rekao da je velika navala na programe jer su poduzetnici informirani i žele svoje investicije financirati relativno jeftinim novcem.

- Profilirali smo se kao jedna od važnijih institucija koje mogu pomoći malim, mikro i srednjim poduzetnicima, što su oni i prepoznali - rekao je Vrbanec. HAMAG-BICRO je u Međimurskoj županiji potaknuo više od 1 milijarde kuna investicija putem 599 projekata stvarajući preduvjete za otvaranje 1172 nova radna mjesta.

Datum objave: 10.06.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content