Izvor: Lider media

Mursko Središće, 9. lipnja 2022. - Četvrti ovogodišnji Lider invest počeo je u Murskom Središću u organizaciji Lider media. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je i ovaj puta partner konferencije koja prati i nagrađuje proizvodne investicije diljem Hrvatske. Lider invest Sjever je posljednja etapa investa prije same završnice i dodjele nagrada za najbolje proizvode investicije koja će se održati početkom listopada u Zagrebu.

U sklopu Lider invest Sjever održana su i dva panela. 'Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč preprekama' bila je tema prvog panela, dok su na drugom predstavnici tvrtki Sobočan i Press Glass pokazali dobre primjere investicija iz prakse.

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, uvodno je rekao kako su sve tvrtke jednake, ali da su neke ipak 'jednakije' od drugih, a to su one proizvode tvrtke.

- Smatram da će standard i život biti bolji kada u Hrvatskoj bude toliko proizvodnih tvrtki koliko ih ima ovdje na sjeveru Hrvatske - rekao je Šajatović i dodao da je proizvodnja vrhunac ekonomije te da nas samo proizvodnja može dignuti sa začelja Europske unije.

Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, je dodao kako je u zadnje dvije godine bilo jako teško očuvati proizvodnju, ali da zna da su neki u Županiji čak i povećali svoju proizvodnju u zadnje dvije godine.

- Svako radno mjesto koje je očuvano je iznimno važno i vrijedno. Naše gospodarske zone nemaju slobodnog mjesta, pa smo već krenuli u fazu proširenja i nadam se da ćemo u tome brzo uspjeti – rekao je Srpak.

Dotaknuo se i geografskog položaja za koji je rekao da je specifičan jer su Slovenija, Mađarska pa i Austrija jako blizu što je dobro, ali i u neku ruku loše, zbog odljeva radne snage. Također, dodao je kako je u Županiji jako malo nezaposlenih.

Predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Vjeran Vrbanec je rekao da je velika navala na programe jer su poduzetnici informirani i žele svoje investicije financirati relativno jeftinim novcem.

- Profilirali smo se kao jedna od važnijih institucija koje mogu pomoći malim, mikro i srednjim poduzetnicima, što su oni i prepoznali - rekao je Vrbanec. HAMAG-BICRO je u Međimurskoj županiji potaknuo više od 1 milijarde kuna investicija putem 599 projekata stvarajući preduvjete za otvaranje 1172 nova radna mjesta.

Datum objave: 10.06.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content