U Zagrebu 4. i 5. srpnja 2018. godine, na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu održat će se konferencija “Workshop on Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe” s početkom u 10 sati. Konferenciju organizira Zajednički istraživački centar Europske komisije (JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT).

Glavni cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u razvoju inovacija i njihovog financiranja. Hrvatska je u posljednjih godinu dana postigla značajan napredak u unaprjeđivanju suradnje između znanstvenih organizacija i industrije, promoviranjem kolaborativnih programa ali i ponudom financijskih instrumenata za financiranje inovacija u start-up i scale-up fazi.

Stoga su organizatori JRC, FSB, HAMAG-BICRO i CTT, ponudili regionalnu inicijativu u diseminiranju svojih najboljih praksi. Istovremeno, konferencijom žele okupiti veći broj dionika iz regije, radi umrežavanja za buduće zajedničke projekte. Inovacijski eko-sustav u cijeloj regiji Jugoistočne Europe je nedovoljno razvijen. Potrebno je daljnje snaženje politika, upravljačkih poluga, ali i financijskih instrumenata.

Očekuje se da će konferencija donijeti nove zaključke i spoznaje o investicijskoj spremnosti inovacijskih projekata te pomoći dionicima u oblikovanju eko-sustava koji potiče nastanak i razvoj inovativnih projekata.

Na konferenciji će biti predstavljeni mnogi inovativni projekti – od neurokirurškog robota, preko bicikla na vodik, do studentske formule. Predstavnici investicijske zajednice, od banaka, preko investicijskih fondova do poslovnih anđela će prezentirati financijske instrumente namijenjene inovacijama. Uspješni poduzetnici i inovatori će također podijeliti svoja iskustva.

Nacrt programa je dostupan ovdje: https://lnkd.in/eM9Q2Hz

Prijavite se klikom na poveznicu: https://lnkd.in/etJsDAr

Više o Konferenciji pratite na našim web stranicama www.fsb.hr i www.hamagbicro.hr.

Datum objave: 08.06.2018.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content