Zagreb, 10. listopada 2023. - Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) posjetilo je izaslanstvo Crne Gore koje je predvodila Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore (FICG).

Uz predstavnike FICG-a, u posjetu održanom u okviru studijskoga putovanja u Hrvatsku i Sloveniju i usmjerenog na podršku inovacijskom sustavu, sudjelovali su i predstavnici crnogorskih ministarstava nadležnih za znanost i tehnologiju te za gospodarski razvoj i turizam.

Voditeljica Odjela za unaprjeđenje kvalitete sustava, Monika Šućur dala je kratki prikaz razvoja HAMAG-BICRO-a s organizacijskom strukturom Agencije kao dijela šireg institucijskog okvira za korištenje fondova EU.

U nastavku je Tomislav Abramac, v.d. ravnatelja Sektora za vrednovanje i ugovaranje projekata govorio o programima za istraživanje, razvoj i inovacije, s posebnim osvrtom na razvoj novih proizvoda, inovacije novoosnovanih MSP-ova i inovacije u S3 područjima.

Neno Rakić, voditelj Službe za praćenje provedbe projekata u području IRI u svom je izlaganju o inovacijskom ekosustavu posebni naglasak stavio na ulogu mreže TAFTIE. Dr. sc. Ivana Crnić-Duplančić, voditeljica Službe za podršku inovacijskom sustavu govorila je o provedbi Strategije pametne specijalizacije.

Sva su spomenuta izlaganja potaknula veliki broj upita crnogorske strane.  Najveći broj pitanja odnosio se na razdvajanje funkcija institucije s ciljem sprječavanja sukoba interesa, evaluaciju projektnih prijedloga i praćenje provedbe projekata, unutar čega je dosta vremena posvećeno pitanjima definiranja pokazatelja.

Datum objave: 12.10.2023.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content