Izvor: ZICER

Zagreb, 16. studeni 2022. godine - Otvoreno je deveto izdanje Zagreb Connecta, konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb.

Keynote govornici su donijeli inspiraciju i proveli sudionike kroz proces pripreme i spremnosti za investitore. Među prvim govornicima bila je članica Uprave HAMAG-BICRO-a, Marijana Oreb koja je prezentirala financijske instrumente za poticanje rasta start-upova. Oreb je istaknula da HAMAG-BICRO pomaže poduzetnicima u bilo kojoj fazi razvoja tvrtke, od ideje, razvoja, komercijalizacije ili iskoraka na međunarodno tržište. HAMAG-BICRO nudi start-upovima i subjektima malog gospodarstva fiksnu kamatnu stopu u vremenima kada se najavljuje povećanje kamatnih stopa. "Tako primjerice kamata za investicijske zajmove iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) iznosi samo 0,8% za iznos zajma do 100.000 eura. Ukoliko poduzetnici trebaju obrtna sredstva mogu aplicirati za Mikro zajam za obrtna sredstva u iznosu od 25.000 eura uz kamatnu stopu od 0,5% do 1%,"izjavila je Marijana Oreb.

Izvor: ZICER

Ostali keynote govornici su bili: Gordan Kuvek, izvršni direktor Sektora za strategiju u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR), Luka Rožman, menadžer odjela Financijskog savjetovanja iz tvrtke Mazars, Jakša Krišto, izvanredni profesor sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Matija Goljar, investitor iz VC fonda Silicon Gardens.

Na panel raspravi sudionici će imati prilike poslušati uspješne osnivače koji će ispričati detalje o svojem startup iskustvu i putu do primanja investicije kao što su: Dino Jerković, suosnivač Spiritusa, Edo Mujkić, suosnivač BiteMe Nutrition, Dragana Lipovac Medić, osnivačica HUBBIG-a te Ivan Belas, suosnivač Robotiq.ai.

Program iz ZICER-a ide uživo te se može pratiti u izravnom prijenosu na ZICER-ovom YouTube kanalu i Facebook stranici.

Datum objave: 16.11.2022.

Žakline Troskot, vlasnica slastičarnice Amélie Slastičarnica Amélie Nakon nekog vremena počeli smo razmatrati mogućnost uzimanja financijske potpore u HAMAG-BICRO-u, što nam je dalo nadu da ćemo iznaći rješenje kojim ćemo podmiriti troškove poslovanja, s obzirom na to da na početku nismo dobivali nikakvu pomoć od strane države osim u okviru plaća za radnike. Naše uspješne priče Nives Morović, suvlasnica Villa Nai 3.3 Projekt Villa Nai 3.3 Bez HAMAG BICRO-a ne bi ostvarili ovaj projekt. Villa Nai 3.3 ne bi postojala. Podržali su nas na sve načine koji su nam bili potrebni, od samog početka. Oni su našu ideju shvatili malo drugačije. To je najbolja podrška koju možete imati Naše uspješne priče Jasna Vlašić, suvlasnica tvrtke Air Pannonia Air Pannonia Počeli smo s jednim poslovnim zrakoplovom, a sada ih imamo tri, što nas u Hrvatskoj čini specifičnom firmom s najvećom flotom. Ne bi to postigli bez pomoći HAMAG BICRO-a koji nas je podržavao kroz sve razvojne faze. Iznos kredita bio je pozamašan te smo zbog toga još zahvalniji Agenciji što je prepoznala našu tvrtku kao klijenta koji će u budućnosti bez problema moći otplatiti taj kredit. Naše uspješne priče
logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • +385 1 488 10 43
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content