Izvor: ZICER

Zagreb, 16. studeni 2022. godine - Otvoreno je deveto izdanje Zagreb Connecta, konferencije na kojoj se 11 Startup Factory timova natječe za 800.000 kuna koje im za razvoj osigurava Grad Zagreb.

Keynote govornici su donijeli inspiraciju i proveli sudionike kroz proces pripreme i spremnosti za investitore. Među prvim govornicima bila je članica Uprave HAMAG-BICRO-a, Marijana Oreb koja je prezentirala financijske instrumente za poticanje rasta start-upova. Oreb je istaknula da HAMAG-BICRO pomaže poduzetnicima u bilo kojoj fazi razvoja tvrtke, od ideje, razvoja, komercijalizacije ili iskoraka na međunarodno tržište. HAMAG-BICRO nudi start-upovima i subjektima malog gospodarstva fiksnu kamatnu stopu u vremenima kada se najavljuje povećanje kamatnih stopa. "Tako primjerice kamata za investicijske zajmove iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) iznosi samo 0,8% za iznos zajma do 100.000 eura. Ukoliko poduzetnici trebaju obrtna sredstva mogu aplicirati za Mikro zajam za obrtna sredstva u iznosu od 25.000 eura uz kamatnu stopu od 0,5% do 1%,"izjavila je Marijana Oreb.

Izvor: ZICER

Ostali keynote govornici su bili: Gordan Kuvek, izvršni direktor Sektora za strategiju u Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR), Luka Rožman, menadžer odjela Financijskog savjetovanja iz tvrtke Mazars, Jakša Krišto, izvanredni profesor sa Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te Matija Goljar, investitor iz VC fonda Silicon Gardens.

Na panel raspravi sudionici će imati prilike poslušati uspješne osnivače koji će ispričati detalje o svojem startup iskustvu i putu do primanja investicije kao što su: Dino Jerković, suosnivač Spiritusa, Edo Mujkić, suosnivač BiteMe Nutrition, Dragana Lipovac Medić, osnivačica HUBBIG-a te Ivan Belas, suosnivač Robotiq.ai.

Program iz ZICER-a ide uživo te se može pratiti u izravnom prijenosu na ZICER-ovom YouTube kanalu i Facebook stranici.

Datum objave: 16.11.2022.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content