Petu godinu za redom, održana je svečana dodjela nagrade EY Poduzetnik godine u organizaciji EY Hrvatska. Vrijednost ovog globalnog projekta za poduzetništvo u Hrvatskoj, prepoznala je i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) koja podržava ovu manifestaciju kao pokrovitelj.

Titulu najboljih poduzetnika u 2018. godini osvojio je trojac iz tvrtke Infobip d.o.o. - Silvio Kutić, Izabel Jelenić i Roberto Kutić. Konkurencija je bila najbrojnija do sad – nominirano je čak 50 poduzetnika iz 35 tvrtki, među kojima su i korisnici HAMAG-BICRO-a: Agrivi d.o.o., Analyticom d.o.o., Brenum d.o.o., Catering Tim Lisak d.o.o., DIV Grupa d.o.o., Gauss d.o.o., Hangar 18 d.o.o., Include d.o.o., Infinum d.o.o., Lemax d.o.o., Multinorm d.o.o., Oprema d.d., Pan parket d.o.o., Pet minuta d.o.o., Poliklinika Bagatin, Primacošped d.o.o., Prostoria d.o.o., Q Alijansa d.o.o., Serengeti d.o.o., Tremak d.o.o. i drugi.

Uz pobjednike, u finalu ovogodišnjeg programa našli su se Jadranka Boban Pejić iz tvrtke Biovega d.o.o., trojac iz tvrtke Infinum d.o.o. Tomislav Car, Nikola Kapraljević i Matej Špoler. Nadalje, u finale su izabrani i Alen Magdić iz tvrtke Multinorm d.o.o., Tomislav Knezović iz tvrtke Prostoria d.o.o. te Jako Andabak iz tvrtke Sunce koncern d.d.

Petog domaćeg EY Poduzetnika godine, koji će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monte Carlu, odabrao je stručni i nezavisni žiri kojemu je od prvog hrvatskog izdanja na čelu predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi. Uz njega, ovogodišnji žiri činili su poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dosadašnji pobjednici domaćeg programa Alan Sumina, Đuro Horvat, Marko Pipunić i Mate Rimac.

Dodjela ove najprestižnije svjetske nagrade u poduzetništvu, koju poduzetnici dodjeljuju poduzetnicima, a u Hrvatskoj se provodi od 2014. godine, prerasla je sada već u tradicionalno središnji događaj proslave domaćih poduzetničkih uspjeha. Hrvatski predstavnici sudjelovat će u lipnju u finalnom natjecanju za najboljeg poduzetnika koje će se održati u Monte Carlu.

Datum objave: 29.03.2019.

logo-hamag-footer-small

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

  • Ksaver 208, Zagreb, Hrvatska
  • info [at] hamagbicro.hr

Sva prava pridržana © 2017. HAMAG BICRO

Skip to content